Locuitorii capitalei vor avea un Craciun fara zapada, insa pentru Revelion, meteorologii au declarat ca sunt sanse mari sa ninga in toata tara.

Vremea va ramane friguroasa in toate zonele tarii, cu minime negative in fiecare noapte, pana
Locuitorii capitalei vor avea un Craciun fara zapada, insa pentru Revelion, meteorologii au declarat ca sunt sanse mari sa ninga in toata tara.

Vremea va ramane friguroasa in toate zonele tarii, cu minime negative in fiecare noapte, pana in Ajunul Craciunului, atunci cand se va incalzi usor.

Sansele ca de Craciun sa ninga sunt extrem de reduse, dar de Revelion vremea se va raci in toate zonele tarii, fiind foarte posibil sa ninga, potrivit prognozei meteo realizata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). "Din pacate, este putin probabil ca romanii sa aiba un Craciun cu zapada proaspat cazuta. Trebuie sa retinem ca vremea ne-a facut o surpriza placuta in acest an, dupa ultimii doi in care nu prea am avut parte de iarna. Fata de anii precedenti, vremea s-a racit. Iarna din acest an are infatisare de iarna adevarata, cu zapada", a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului. In acelasi timp, autoritatile spera ca anul acesta topirea zapezii sa nu provoace inundatii ca pana acum. "Sunt foarte slabe sansele de inundatii in acesta primavara din cauza topirii zapezii. Debitele raurilor vor creste, insa nu asa de mult incat sa creeze probleme. Din august si pana in noiembrie anul acesta au fost cantitati duble de precipitatii, astfel incat au fost refacute rezervele de apa", a explicat Ion Sandu, directorul ANM.


VREME. Iarna aceasta este una aproape perfecta, cu temperaturi nu foarte scazute, normale pentru aceasta perioada. "Pana la 23 decembrie, vremea se va mentine friguroasa in toata tara, temperaturile pe timp de noapte situandu-se intre - 10 si - 4 grade C. Totusi, este putin probabil sa ninga, inregistrandu-se doar ceata in zonele de campie", a declarat Attila Korodi. "In Ajunul Craciunului, la 24 decembrie, vremea se va incalzi cu aproximativ doua grade C si este posibil sa ninga doar in zonele de munte. In zona de Sud si de Sud-Est temperaturile ar putea creste pana la +4 grade C in timpul zilei si intre - 5 si - 3 in timpul noptii", a declarat Ion Sandu. Pana la 30 decembrie, vremea se va incalzi in intreaga tara, cu temperaturi intre 0 si 3 grade C, insa de Revelion va fi mai frig in aproape toate zonele tarii, posibilitatea de ninsoare fiind foarte mare. "La 31 decembrie-1 ianuarie exista sanse mari de ninsoare pe tot teritoriul Romaniei, tendinta care se va mentine pana la jumatatea primei luni din 2008", a spus Korodi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.