Managerul general al grupului Profiland a declarat ieri ca intentioneaza sa demareze in 2008 constructia unei otelarii cu o capacitate de productie de un milion de tone pe an. Pentru amplasamentul investitiei se afla in carti patru judete, informeaza
Managerul general al grupului Profiland a declarat ieri ca intentioneaza sa demareze in 2008 constructia unei otelarii cu o capacitate de productie de un milion de tone pe an. Pentru amplasamentul investitiei se afla in carti patru judete, informeaza NewsIn.
"Dorim sa cream o noua uzina de otel. Investitia va demara in 2008, iar uzina de otel va fi functionala in doi ani", a afirmat omul de afaceri Andrei Lisinschi, managerul general al grupului Profiland. Otelaria va produce anual 500.000 de tone de fier beton si 500.000 de produse plate din otel, devenind astfel competitorul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, profilat pe produse plate. Investitia este estimata la 200-300 de milioane de euro.
Otelaria va ingloba intre 2.000 si 3.000 de angajati, a anuntat Andrei Lisinschi. Un detaliu extrem de important, care nu a fost insa stabilit, este amplasamentul uzinei. Grupul nu doreste, insa, sa cumpere terenul, ci sa il primeasca de la administratia locala. "Avem potenta financiara de a cumpara o asemenea suprafata, dar exista si posibilitatea de a o primi de la autoritatile locale, dat fiind faptul ca vom angaja cateva mii de oameni", a explicat Andrei Lisinschi.
Daca autoritatile galatene nu ii vor oferi aceasta facilitate, Profiland isi va muta investitia intr-un alt judet. "Primaria orasului Isaccea din judetul Tulcea, autoritatile locale din judetul Mehedinti, de undeva de langa Drobeta Turnu-Severin, si cele din judetul Calarasi si-au anuntat disponibilitatea de a ne oferi terenul necesar pentru constructia otelariei si sprijin in obtinerea autorizatiilor de constructie si a avizelor adiacente", a adaugat Andrei Lisinschi. (Andrei Dinu)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.