Numaratoarea inversa din grupele Cupei ULEB a inceput, dat fiind faptul ca astazi se vor disputa meciurile etapei a saptea, a doua din retur, iar de acum incolo pentru majoritatea team-urilor orice rezultat ar putea avea o influenta hotaratoare in ceea ce priveste accesul in faza urmatoare a competitiei.

Pentru CSU Ploiesti, care astazi va sustine pe teren propriu meciul retur din grupa C contra team-ului belgian Spirou Charleroi, o eventuala victorie ar insemna cresterea considerabila a sanselor de calificare in 16-imile de finala ale Cupei ULEB. Prahovenii se gandesc cu atat mai mult la un rezultat favorabil in compania adversarilor de azi cu cat in deplasare au pierdut la numai sase puncte (58-64), marcate de belgieni in ultimele doua minute ale partidei. Teoretic, valoarea celor doua echipe este sensibil egala, ambele avand acelasi numar de victorii - doua - repurtate in cele sase meciuri disputate pana acum. Ploiestenii au insa avantajul unui cosaveraj mai bun, iar un succes astazi pe teren propriu le-ar consolida pozitia a patra in clasamentul grupei care i-ar mentine "in carti" pentru faza urmatoare. "Obiectiv vorbind, avem sanse mari de a castiga. I-am studiat din nou pe belgieni si chiar daca au mai adaugat cateva scheme noi si s-au intarit cu inca un american (n.r. - la Spirou Charleroi evolueaza in prezent sapte jucatori din SUA) n-au reusit sa se impuna de cateva saptamani nici in campionatul intern, nici in Cupa ULEB (n.r. - unde au pierdut ultimele trei intalniri). Din pacate, nu vom putea conta pe Obradovici, care, desi s-a refacut dupa accidentarea la piciorul drept, este putin probabil sa intre in teren deoarece nu s-a antrenat in ultimele doua saptamani. In rest tot lotul este valid (n.r. - chiar si Virgil Carutasu, care in ultimele doua meciuri nu a evoluat la intreaga capacitate din cauza unei fisuri la deget) si convins ca in fata propriilor suporteri isi va lua revansa, la o diferenta mai mare de sase puncte, pentru meciul pierdut in deplasare", a declarat Alexandru Iacobescu, presedintele CSU Ploiesti.
In cazul unui insucces, calificarea prahovenilor ar deveni teoretica si ar depinde in primul rand de rezultatele - surpriza inregistrate de celelalte echipe.