Mitingul de protest al pensionarilor din Galati s-a transformat intr-un taraboi fratricid, cele doua tabere de oameni cu parul alb imbrancindu-se si acuzandu-se reciproc de delapidare si servilism politic.
Cei 150 de pensionari galateni care au
Mitingul de protest al pensionarilor din Galati s-a transformat intr-un taraboi fratricid, cele doua tabere de oameni cu parul alb imbrancindu-se si acuzandu-se reciproc de delapidare si servilism politic.
Cei 150 de pensionari galateni care au protestat ieri in fata Prefecturii Galati, cerand majorarea punctelor de pensie pentru cei care au lucrat in grupele de munca 1 si 2, au uitat de revendicari si au inceput sa se certe si sa se imbranceasca, acuzandu-se unii pe altii de delapidare de fonduri si de partizanat politic. Mitingul organizat de Alianta Pensionarilor a fost fragmentat sistematic de huiduielile unei grupari disidente conduse de fostul contabil al asociatiei Vasile Pantus, care cu ajutorul unei portavoci a lansat mai multe acuzatii la adresa presedintelui aliantei, Toader Cristea, care s-ar face vinovat de deturnarea unor fonduri si de faptul ca ar face jocurile unui partid politic, respectiv al PSD, cu care Alianta Pensionarilor a incheiat un protocol de colaborare in urma cu doua luni. La randul sau, Cristea si sustinatorii lui l-au acuzat pe Pantus ca ii denigreaza pentru ca este platit de un important politician din Galati, care vrea sa distruga credibilitatea Aliantei Pensionarilor. In scandalul izbucnit, cele doua grupari s-au manifestat cu atat de multa vehementa incat s-a ajuns la imbranceli si a fost nevoie de interventia fortelor de ordine pentru a calma spiritele. "Eu nu tin cu nimeni, cu nici un partid. Am iesit in strada pentru ca am o pensie de mizerie. Alianta Pensionarilor s-a facut pentru ca eu, Cristea Toader, am fost umilit prin pensia pe care am primit-o", ne-a declarat presedintele Aliantei Pensionarilor.

Politici sau apolitici?
Alianta Pensionarilor din Galati, infiintata de initiatorii celebrelor proteste radicale ale pensionarilor galateni din februarie-martie 2006, este macinata, de mai multe luni, de tensiuni interne si acuzatii de partizanat politic. Multi dintre membrii aliantei sunt inscrisi la PSD, PC, PNL, PD si Partidul Alternativa Ecologista, iar presedintele AP, Toader Cristea, a explicat ca nu le poate interzice acestora sa fie membri ai unui partid politic. De altfel, acest gen de acuzatii sunt vizibile si pe firma de la sediul aliantei, din strada Garii nr. 28, care de mai multe saptamani este marcata cu "secera si ciocanul".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.