Ordinul National al Asistentilor a anuntat marti sanctiunile pe care le vor primi moasele si asistentele de la Spitalul Universitar, acuzate de neglijenta in cazul micutului Sebastian, transmite Realitatea TV.

Doua asistente medicale, care ar fi trebuit sa o supravegheze pe gravida, au fost sanctionate: cea din tura de noapte a primit avertisment, iar cea din tura de dimineata a primit propunerea de ridicare a dreptului de libera practica pentru sase luni.

A fost sanctionata si asistenta sefa a sectiei de ginecologie a Spitalului Universitar, care a primit un avertisment, iar conducerii spitalului i s-a propus schimbarea acesteia din functie.

Si directoarea de ingrijiri se afla in atentia Colegiului Medicilor, deoarece nu a colaborat cu anchetatorii.

Consiliul Municipal al Colegiului Medicilor va analiza cazul si va aproba sanctiunile, in luna ianuarie.

Comisia de disciplina a Ordinului Asistentilor a audiat aproape douazeci de persoane in acest caz. Acum doua saptamani, Colegiul Medicilor din Bucuresti a decis sa-i sanctioneze pe medicii care ar fi trebuit sa supravegheze nasterea. Medicul de garda, Cristian Radoi, a fost suspendat din activitate pentru sase luni, iar Mirela Moarcas, medicul care ar fi trebuit sa o asiste pe tanara la nastere, a fost suspendata pentru un an de zile.

In prezent, Sebastian este internat la o clinica particulara din Viena pentru a i se stabili un diagnostic exact. In luna ianuarie urmeaza sa fie transferat la o alta clinica din Franta sau Elvetia pentru terapie.