Andrei Sidelnikov, liderul miscarii ruse de tineret Pora, de opozitie, a ajuns la sfarsitul saptamanii trecute in Marea Britanie, unde a solicitat azil politic. Sidelnikov, care trece drept martor in ancheta mortii fostului colonel FSB Aleksandr Litv

Andrei Sidelnikov, liderul miscarii ruse de tineret Pora, de opozitie, a ajuns la sfarsitul saptamanii trecute in Marea Britanie, unde a solicitat azil politic. Sidelnikov, care trece drept martor in ancheta mortii fostului colonel FSB Aleksandr Litvinenko, a ajuns in secret la Londra, de teama Serviciului Federal de Securitate (FSB).

Fuga sa a fost anuntata, ieri, la postul de radio Eho Moskvi de Aleksei Tolkaciov, unul dintre intemeietorii Centrului international in sprijinul democratiei - Pora - cu sediul la Kiev. Pora s-a implicat activ in "revolutia portocalie" din Ucraina si are filiale in mai multe republici postsovietice, inclusiv in Rusia.

Tolkaciov a relatat ca liderul miscarii de tineret Pora din Rusia nu era lasat sa iasa din tara, de aceea a trebuit sa apeleze la cai alternative pentru a se deplasa in Marea Britanie. La 12 decembrie, Andrei Sidelnikov a fost impiedicat sa urce in cursa aeriana Moscova-Londra si retinut de FSB.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.