>> Din cauza grevei salariatilor de la Incom Vranco SA Focsani carabinierii italieni ar putea ramane in anul 2008 fara uniformele de iarna si vara.
Cei 1500 angajati ai celei mai mari fabrici de confectii din Moldova, care au in lucru uniformel
>> Din cauza grevei salariatilor de la Incom Vranco SA Focsani carabinierii italieni ar putea ramane in anul 2008 fara uniformele de iarna si vara.
Cei 1500 angajati ai celei mai mari fabrici de confectii din Moldova, care au in lucru uniformele carabinierilor italieni, au intrat in greva la finele saptamanii trecute. Liderul sindicatului Euroconf - Incom Vranco a inregistrat conflictul de munca la Directia de Munca Vrancea. Sindicalistii sunt nemultumiti de salariile de numai 400 lei lunar, acestia cerand o majorare de 20% si pastrarea sporurilor actuale. Conducerea fabricii s-a opus solicitarii, propunand majorarea salariului minim la 500 de lei, masura dublata insa de sistarea acordarii sporurilor salariale, a celui de vechime, a primelor de vacanta precum si a tichetelor de masa. Cresterea de 100 lei ar insemna si scaderea numarului zilelor de concediu de la 30 la 25 de zile pe an. "Directoarea generala Anisoara Leca ne-a luat si primele de concediu, si pe cele de merit pentru ca asa au vrut muschii sai. si mai vrea sa ne taie si tichetele de masa. Cu riscul ca nu vom avea ce pune pe masa de sarbatori, vom continua greva", a declarat liderul sindical de la Euroconf - Incom Vranco, Toader Arcalean. In perioada urmatoare se asteapta ca si cei 1300 salariati de la Euroconf SA, fabrica-sora desprinsa tot din fosta Fabrica de Confectii Focsani, sa se ralieze protestului celor de la Incom.
Incom Vranco SA a obtinut, in luna septembrie, doua contracte in valoare de circa 3 milioane euro pentru producerea uniformelor de iarna si vara pentru cei care lucreaza in corpul carabinierilor italieni.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.