Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a fost nominalizat ieri in functia de ministru al Justitiei, la propunerea premierului Tariceanu, senatorul fiind validat cu 28 de voturi "pentru" si unul "impotriva". Surse din conducerea PNL ne-au precizat ca uni
Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a fost nominalizat ieri in functia de ministru al Justitiei, la propunerea premierului Tariceanu, senatorul fiind validat cu 28 de voturi "pentru" si unul "impotriva". Surse din conducerea PNL ne-au precizat ca unicul vot impotriva a fost exprimat de vicepresedintele Dan Radu Rusanu. Premierul a propus-o la Justitie pe Nicolai desi, initial, a dorit ca portofoliul sa fie ocupat de un exponent al societatii civile. Sustinerea oferita senatorului de catre radicalii liberali Ludovic Orban si Crin Antonescu, cat si de alti vicepresedinti, a provocat schimbarea deciziei initiale a primului-ministru. Premierul a transmis ieri Presedintiei propunerea de numire a Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei.
Norica Nicolai a declarat ieri ca isi doreste sa stabilizeze "declinul de imagine" al Justitiei romanesti, mentionand ca nu isi doreste "o justitie de opereta". "Multumesc pentru increderea pe care PNL mi-a acordat-o. Trebuie sa va marturisesc ca, la decizia de a accepta aceasta functie, opinia colegilor de partid a fost decisiva. Am asumat aceasta raspundere pentru ca sunt om de lege, sunt fost magistrat si respect justitia in care cred", a declarat vicepresedintele liberal, adaugand ca nu doreste sa fie "un ministru partizan". Ea si-a exprimat speranta ca va conduce Ministerul Justitiei in beneficiul Romaniei, care are nevoie de o justitie independenta. "Voi tine ca, la finalul mandatului, Romania sa aiba un Cod penal, pentru ca nu este normal ca la 17 ani de la Revolutie sa functionam in baza unui Cod din 1969. Nu sunt adepta promovarii multor texte prin ordonanta de urgenta. Cred ca dezbaterea parlamentara trebuie sa fie vitala in adoptarea unei legi", a mai afirmat Nicolai. In ceea ce priveste imaginea Justitiei, Norica Nicolai a sustinut ca doreste stabilizarea "declinului de imagine". "Sper ca voi reusi sa stabilizez acest declin de imagine a Justitiei romanesti. Doresc ca justitia sa fie realizata in forul ei de realizare, in sala de judecata si nu imi doresc o justitie de opereta", a conchis vicepresedintele PNL.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.