Confederatia Nationala Sindicala, Cartel Alfa, Blocul National Sindical, CNSLR-Fratia si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania au decis aplicarea in contiuare a programului de actiuni sindicale de protest prin organizarea zilnica, incepan
Confederatia Nationala Sindicala, Cartel Alfa, Blocul National Sindical, CNSLR-Fratia si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania au decis aplicarea in contiuare a programului de actiuni sindicale de protest prin organizarea zilnica, incepand de marti, a unor pichete la Palatul Parlamentului, pe durata dezbaterilor la Legea Bugetului pe 2008, informeaza A.M.Press. "Sunt patru amendamente pe care le propun confederatiile sindicale la proiectul de buget pe anul 2008. Astfel, legat de fondul asigurarilor de risc profesional, cerem reducerea contributiei angajatorului de la 0,5 la suta la doar 0,4 la suta. De asemenea, legat de fondul asigurarilor de somaj, cerem reducerea contributiei doar la angajator si doar cu 1 punct procentual, adica de la 2,5 la suta la 1,5 la suta. Un al treilea aspect este legat de sistemul de sanatate. Propunerea este sa se scada numai un punct procentual, pentru ca sistemul de sanatate este in deficit, chiar daca ministrul Economiei si Finantelor spune ca da mai multi bani. Ultimul punct este legat de faptul ca se doreste, in bugetul pe 2008, o scadere cu 1,75 puncte procentuale a contributiei angajatorului la fondul public de pensii, dar in acelasi timp, prin Legea 411 a pilonului II, de o scadere cu 10 puncte procentuale a pensiei cumulative din pilonul I si II pe care viitorii salariati o vor primi. "Este imoral", a spus presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Pentru sustinerea acestor amendamente, confederatiile sindicale vor organiza pichete la principalele intrari ale Palatului Parlamentului. De asemenea, 40 de reprezentanti ai confederatiilor se vor afla in Parlament si vor inmana parlamentarilor o scrisoare, prin care sunt rugati sa sustina amendamentele propuse la legea bugetului pentru 2008, "pentru imbunatatirea conditiilor de munca si protectiei sociale in Romania printr-un buget care sa reflecte faptul ca politicile sociale europene sunt aplicate si lucratorilor din Romania".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.