Fostul pilot al lui Ferrari a facut din Germania cea mai rapida natiune din lume.

Greii motorsportului au invirtit volanul pe Wembley, mitica arena asaltata de 50.000 de oameni pentru care stadionul nu inseamna neaparat fotbal, toti ignorind derby-ul londonez Arsenal-Chelsea care se disputa la doar citiva kilometri distanta, la concurenta cu Race of Champions. Vedeta intrecerii auto a fost Michael Schumacher, germanul de 37 de ani care in 2006 s-a retras cu sapte coroane din Marele Circ, dar dovedeste in continuare excelente abilitati de pilot. Alaturi de unul dintre succesorii sai din F1, Sebastian Vettel (Toro Rosso), el i-a adus Germaniei titlul in Cupa Natiunilor, dupa o disputa decisiva cu campioana din 2006, Finlanda. Vettel a fost de-a dreptul senzational in acest concurs, el invingindu-l pe Marcus Grönholm cu propria arma, un Ford Focus WRC.

Schumi a prins si finala de la individual, insa campion al campionilor este suedezul Mattias Ekström, care si-a pastrat astfel titlul cucerit anul trecut, cind a fost mai rapid decit Sebastian Loeb. Schumacher, invinsul de acum, a pierdut cursa in ultimul viraj al celei de-a treia manse, cind a facut un tete-a-queue, dar dupa intrecere nu a avut resentimente: „La final vom merge sa bem un pahar impreuna si ne vom simti bine oricum". Ekström activeaza in DTM din 2001, iar in 2004 si 2007 a devenit campion, dupa ce a terminat al patrulea in 2003 si al treilea in 2002. Acum doi ani, el a fost vicecampion in DTM, fiind devansat de actualul pilot de teste al lui McLaren, Gary Paffett.

Organizatorii Race of Champions au tinut sa-i aduca un omagiu fostului campion mondial de raliuri Colin McRae, care a murit in septembrie, impreuna cu fiul sau, in urma unui accident de elicopter. Fratele pilotului scotian, Alister, a condus cu aceasta ocazie bolidul Subaru cu care Colin McRae a cucerit titlul mondial, iar un alt scotian care a concurat pe Wembley, David Coulthard, a spus despre el: „Si-a trait viata la viteza de un milion de mile pe ora si stiu ca ar fi fost foarte mindru sa vada respectul pe care oamenii i l-au aratat astazi pentru realizarile sale". In Race of Champions, Coulthard (Red Bull) a fost eliminat in sferturi de catre francezul Sebastian Bourdais (Toro Rosso), iar McRae a pierdut inca din optimi, in fata lui Jenson Button.