Utilizatorii de telefoane mobile din Statele Unite au posibilitatea sa isi verifice mesajele vocale in format text, aceasta noua functie avand la baza un software de recunoastere a vocii, o tehnologie dezvoltata de compania britanica SpinVox.
op
Utilizatorii de telefoane mobile din Statele Unite au posibilitatea sa isi verifice mesajele vocale in format text, aceasta noua functie avand la baza un software de recunoastere a vocii, o tehnologie dezvoltata de compania britanica SpinVox.
operatorul telecom american alltel a inceput sa ofere serviciul Voice2TXT, taxa pentru acest serviciu incepand de la 4,99 de dolari.
"Noua functie este adresata unui numar mare de clienti, oameni care se afla adesea in intalniri si nu pot raspunde la telefon. Este foarte folositoare in asemenea situatii", a spus Wade McGill, senior vicepresedinte la Alltel. Este acel tip de servicii la care, dupa ce le obtii, nu mai vrei sa renunti".

Mobilul trebuie oprit si repornit
McGill a mai precizat ca functia va fi disponibila pe toate telefoanele mobile Alltel care pot primi mesaje de tip text. Insa, pentru a o putea accesa, utilizatorii trebuie sa isi opreasca si sa reporneasca aparatele. Abia apoi optiunea devine disponibila. Daca nu vor sa parcurga toate aceste etape, ei au in continuare si posibilitatea de a asculta mesajele.
Alltel este prima companie americana importanta de telefonie mobila care ofera un asemenea serviciu, desi cei de la SimulScribe anuntasera si acestia un serviciu similar la International Consumer Electronics Show.
Mesajele, convertite in patru limbi
Dezvoltatorul tehnologiei de transformare a mesajelor vocale in text, SpinVox, a spus ca noul Voice Message Conversion System, care converteste mesajele in engleza, franceza, spaniola si germana, elimina nevoia de a cauta un pix pentru a scrie detaliile dintr-un mesaj sau de a naviga prin serviciul de mesagerie vocala. "Voice2TXT elimina si frustrarea de a accesa serviciul de mesagerie vocala, oferind o alternativa discreta si eficienta", a spus Christina Domecq, cofondator si CEO la SpinVox. "Tehnologia voice recognition nu mai este doar o tehnologie la moda, a aratat si Daniel Hong, analist in cadrul companiei de cercetare a pietei Datamonitor. Deja devine o solutie de business care se traduce in venituri de milioane de dolari pentru jucatorii din domeniu."
5 dolari pentru 20 de mesaje
Taxa lunara pentru acest serviciu porneste de la 4,99 de dolari pentru 20 de mesaje vocale pe luna si ajunge la 19,99 de dolari pe luna pentru 100 de mesaje.
Online
Expertii sustin ca in cativa ani tehnologia de recunoastere a vocii (voice recognition) va fi nelipsita din aproape orice gadget, echipament electronic sau automobil aflat in casa unui utilizator. Iar aceasta perspectiva reprezinta un catalizator al investitiilor companiilor care produc aplicatii software pentru "voice recognition". De asemenea, cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, a introdus tehnologia voice recognition in cel mai recent lansat sistem de operare, Windows Vista. Google pregateste un sistem mai avansat de cautare pe telefonul mobil prin intermediul comenzilor vocale. Iar Yahoo!, competitorul acestuia, a declarat ca nu exclude posibilitatea introducerii comenzilor vocale in cadrul serviciului sau de cautare pe mobil prin SMS.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.