Consiliul Superior al Magistraturii a fost informat de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) in legatura cu verificarea declaratiilor membrilor sai, aflati in exercitiul functiunii, privind apartenenta sau neapartene
Consiliul Superior al Magistraturii a fost informat de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) in legatura cu verificarea declaratiilor membrilor sai, aflati in exercitiul functiunii, privind apartenenta sau neapartenenta ca agent sau colaborator al organelor de securitate, ca politie politica. Astfel, potrivit CSM 14 din 16 membri CSM aflati in exercitiul functiei, printre care procurorul general al Romaniei, presedintele si vicepresedintele CSM, au primit decizii definitive de la CNSAS ca nu au fost agenti sau colaboratori ai politiei politice comuniste. In 7 octombrie 2005, CSM a comunicat CNSAS solicitarea de a se efectua verificari privind apartenenta sau neapartenenta ca agent sau colaborator al organelor de Securitate, ca politie politica, a judecatorilor, procurorilor si magistratilor asistenti, conform art. 6 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor. (I. C.)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.