Casiera unei case de amanet din municipiul Hunedoara a fost impuscata in cap de doua persoane care au sustras o geanta-diplomat cu peste un kilogram de bijuterii din aur.
Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara sunt in a
Casiera unei case de amanet din municipiul Hunedoara a fost impuscata in cap de doua persoane care au sustras o geanta-diplomat cu peste un kilogram de bijuterii din aur.
Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara sunt in alerta maxima dupa ce o casiera de la o casa de amanet din municipiul Hunedoara a fost impuscata in cap ieri dimineata. Femeia, in varsta de 22 de ani, abia isi incepuse munca si scotea din geanta-diplomat in care erau tinute valorile bijuteriile pentru a le pune in vitrina. In jurul orei 9.35, in magazin au patruns doua persoane care au vrut sa fure geanta cu bijuterii, iar cand casiera s-a opus unul dintre faptuitori a impuscat-o de la distanta mica. "Este vorba despre o plaga impuscata produsa cu un pistol cu glont. Cele doua persoane, care nu aveau fata acoperita cu cagule, au sustras o geanta-diplomat in care se aflau bijuterii", a declarat comandantul Politiei Municipiului Hunedoara, Nicolae Petrus. Casa de amanet unde s-a petrecut jaful armat se afla intr-o zona centrala din municipiul Hunedoara, in apropiere de Casa de Cultura, dar cu toate acestea faptuitorii s-au facut repede nevazuti. Potrivit informatiilor, cei doi au reusit sa sustraga aproximativ 1,2 kilograme de bijuterii din aur care se aflau in geanta-diplomat. Victima fost transportata la Spitalul Municipal Hunedoara, cu diagnosticul plaga impuscata, dar din cauza starii grave de sanatate s-a luat decizia transferarii acesteia la Spitalul Judetean Deva. Medicii spun ca glontul a patruns in zona frontala si a iesit prin spatele urechii stangi, iar tanara risca sa-si piarda vederea la ochiul stang. Victima este internata la sectia ATI si este stabila hemodinamic.
Politistii spun ca tanara nu a reusit sa actioneze butonul de alarma, iar firma de paza cu care societatea are incheiat contract de interventie in caz de necesitate a fost anuntata de niste vecini de magazin. "Femeia nu a reusit sa actioneze butonul de alarma, iar firma de paza a fost anuntata de o persoana de la un magazin vecin", a spus comandantul IPJ Hunedoara, Alexandru Draghici Rosioru. Pe de alta parte, incidentul sangeros de ieri a scos la iveala dotarea precara a caselor de amanet din judetul Huendoara, care nu indeplinesc conditiile minimale de siguranta. Casa de amanet unde s-a produs talharia nu avea paza permanenta si nu era prevazuta cu un geam protector intre vanzator si client. "Dupa ce vom rezolva acest incident sau chiar in paralel, vom demara o actiune de reinstruire a reprezentantilor caselor de amanet din judetul Hunedoara, pentru a evita pe viitor producerea unor astfel de evenimente", a spus Rosioru.

>> Premiera sangeroasa

Jaful armat produs ieri dimineata la casa de amanet din centrul municipiului Hunedoara este o premiera pentru politistii de aici, care nu s-au mai confruntat cu astfel de cazuri. Nici in judetul Hunedoara nu a mai fost consemnat un astfel de eveniment. "Este primul eveniment de acest gen din judetul Hunedoara, dar reprezinta un semnal destul de grav", a declarat comandantul IPJ Hunedoara, Alexandru Draghici Rosioru.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.