Dupa ce portarul Luminita Hutupan-Dinu si extrema Valentina Ardean-Elisei au facut parte din echipa ideala a Mondialelor din Rusia, handbalul feminin romanesc a dat o noua lovitura la turneul final din Franta, Ionela Galca fiind desemnata cel mai bun
Dupa ce portarul Luminita Hutupan-Dinu si extrema Valentina Ardean-Elisei au facut parte din echipa ideala a Mondialelor din Rusia, handbalul feminin romanesc a dat o noua lovitura la turneul final din Franta, Ionela Galca fiind desemnata cel mai bun pivot al editiei recent incheiate. Dupa ce a primit trofeul, Ionela Galca n-a reusit sa-si ascunda regretul ca Romania n-a obtinut mult dorita medalie de bronz si a declarat: "Ma onoreaza acest titlu, dar as fi dat trofeul pentru medaliile de bronz!" Totodata, evolutia constant buna a pivotului nostru pe toata durata Mondialului (n.n. - a jucat in toate cele zece partide disputate de Romania) a fost oglindita si in topul golgeterilor, Ionela Galca ocupand locul 11, cu 51 de reusite, dar si in clasamentul paselor de gol, unde s-a clasat pe pozitia a cincia, cu 33 de servicii decisive. De mentionat ca in topul celor mai bune marcatoare de la intrecerile derulate in Franta a mai fost prezenta pe o pozitie fruntasa si Ramona Maier, care a ocupat la final locul al patrulea, cu 60 de goluri, fiind devansata doar de germanca Grit Jurack, care a primit trofeul pentru cele 85 de goluri inscrise, si de unguroaica Anita Gorbicz si angoleza Marcelina Kiala. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.