Revolutie. Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a prezentat, ieri, cele mai importante modificari propuse pentru reforma in scoli Daca Parlamentul aproba pachetul de legi, in aceasta ultima varianta propusa de ministrul Educatiei, Cristian Adomn
Revolutie. Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a prezentat, ieri, cele mai importante modificari propuse pentru reforma in scoli Daca Parlamentul aproba pachetul de legi, in aceasta ultima varianta propusa de ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei , scoala va fi obligatorie de la 3 la 18 ani, conform Hotnews. Invatarea limbii romane - obligatorie, iar religia se va studia ca disciplina din trunchiul comun (ca limba romana sau geografia). Potrivit proiectului de lege, cultele religioase recunoscute de stat pot sa organizeze activitatii social-misionare. O alta noutate este ca "elevii supradotati" pot avea propriile clase. Invatamantul obligatoriu in Romania cuprinde pe cel prescolar, care incepe la varsta de 3 ani, primar si secundar inferior. Frecventarea obligatorie la forma de zi a invatamantului preuniversitar inceteaza la varsta de 18 ani. Gradinitele pot functiona ca unitati independente sau in cadrul unor unitati scolare, cu aprobarea directiei judetene pentru invatamant preuniversitar. Pentru unele activitati se pot percepe taxe, in conditiile stabilite de prezenta lege. Elevul cu varsta de pana la 16 ani, cu acordul parintelui sau al tutorelui legal instituit, alege confesiunea si religia pentru studiu, cei cu varste de peste 16 ani aleg singuri aceste materii.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.