Cosmarul facturilor la intretinere incepe pentru botosaneni. Cu toate ca in luna noiembrie temperaturile nu au fost scazute iar pretul gigacaloriei a ramas cel de anul trecut, costul mediu pentru o factura ajunge la 164,81 de lei.

Presedintii asociatiilor de proprietari se tem ca oamenii nu vor avea bani sa plateasca facturile la intretinere in conditiile in care pentru un apartament cu doua camere factura poate ajunge chiar si la 300 de lei iar pentru trei camere la 460 de lei. Proprietarul unei garsoniere va plati pentru luna trecuta catre furnizorul de energie termica in jur de 150 lei iar cel care detine patru camere va scoate chiar si 500 de lei din buzunar pentru a plati factura. Nicolina Chirila, seful serviciului de furnizari, sustine ca valoarea facturilor platite pe luna noiembrie de botosaneni este cam aceeasi de anul trecut. Ea spune ca acolo unde se inregistreaza valori prea mari fata de energia consumata proprietarii apartamentelor bransate la sistemul centralizat pot reclama la asociatiile de proprietari sau Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului in cazul in care, la nivelul asociatiilor, nu li se recalculeaza valoarea facturii.
Totusi, ea recomanda botosanenilor montarea repartitoarelor. "Unde nu sunt repartitoare sumele sunt foarte mari. La fel se intampla in blocurile in care doar trei-patru apartamente sunt bransate la noi si aceasta pentru ca repartizarea costurilor la energia consumata nu s-a facut corect, dar daca proprietarii apartamentelor detin repartitoare nu ar trebui sa fie probleme", a declarat Nicolina Chirila, seful serviciului de furnizari din cadrul Termica Botosani.
Costul mediu al facturii la intretinere pe luna trecuta este de 164,81 de lei la un apartament.