O angajata a unei case de amanet din municipiul Hunedoara a fost impuscata in cap ieri, in urma unui jaf comis de doua persoane, care au furat peste un kilogram de bijuterii din aur. Oana A., in varsta de 21 de ani, se afla internata in stare grav
O angajata a unei case de amanet din municipiul Hunedoara a fost impuscata in cap ieri, in urma unui jaf comis de doua persoane, care au furat peste un kilogram de bijuterii din aur. Oana A., in varsta de 21 de ani, se afla internata in stare grava, la sectia terapie intensiva a Spitalului Judetean din Deva. Potrivit procurorului Dorel Herban, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara, jaful a fost comis de un barbat si o femeie, in jurul orei 09.35, la casa de amanet Aristocrat, din centrul municipiului, cel care a impuscat-o pe tanara fiind barbatul. In momentul jafului, barbatul purta pe cap o sapca si o gluga. Pana la inchiderea editiei, atacatorii nu fusesera identificati.
Potrivit Mediafax, patronul casei de amanet, Ovidiu Cojocaru, a sustinut ca in momentul in care cei doi atacatori au intrat in unitate el vorbea la telefon cu angajata, care i-a spus ca au venit doi clienti si ca trebuie sa intrerupa convorbirea telefonica pentru a-i putea servi. Seful Politiei municipiului Hunedoara, comisar-sef Nicolae Petrus, a declarat ca, in momentul producerii jafului, in casa de amanet se afla doar casierita, care incerca sa scoata bijuteriile dintr-o geanta diplomat. "In momentul in care femeia scotea bunurile din geanta, in casa de amanet au intrat doua persoane, un barbat si o femeie. Barbatul a scos un pistol si a impuscat-o pe tanara, apoi a luat geanta diplomat, plina cu 1,2 kilograme de bijuterii din aur si a fugit impreuna cu femeia care il insotea", a spus comisarul sef Petrus. Potrivit politistilor, cei doi ar fi fugit cu o masina. Seful Politiei municipiului Hunedoara a precizat ca angajata casei de amanet apucase sa declanseze alarma, iar in zona au ajuns reprezentantii unei firme de paza, care au gasit-o pe tanara intr-o balta de sange si au chemat ambulanta pentru a o duce la spital. "Ulterior, dupa ce autorii jafului au iesit din casa de amanet, victima a actionat butonul de alarma si in circa patru minute un echipaj al firmei de paza a ajuns la fata locului. Nu putem spune deocamdata insa, cand exact a fost actionat butonul de alarma", a completat seful Politiei municipiului Hunedoara. Purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara a sustinut insa ca femeia se apucase sa faca curat cand atacatorii au intrat in casa de amanet si au impuscat-o. De asemenea, acesta a spus ca victima nu a mai apucat sa actioneze butonul de alarma, autoritatile fiind anuntate de o martora, care ar fi sunat la 112. "Tanara a deschis magazinul, a venit un alt angajat cu geanta cu bijuterii, femeia a inceput sa faca curatenie, cand au intrat cei doi si au impuscat-o. Este vorba de o arma cu glont de 9 mm, o arma letala. S-a tras un singur glonte, in fruntea femeii. Apoi, o martora a sunat la 112 si a sesizat Politia", a spus Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara.
Fara cagule
Potrivit anchetatorilor, cei doi hoti nu purtau cagule, in momentul in care au patruns in interiorul casei de amanet. Chiar si asa, politistii intampina dificultati in a-i identifica, camera de supraveghere din casa de amanet fiind miscata chiar de victima, inainte de jaf, cand facea curat. "Nu putem deocamdata sa-i identificam pe cei doi atacatori, pentru ca imaginea nu este clara. S-a inregistrat jaful, dar nu ii putem observa foarte bine. Proprietarul casei de amanet este asigurat. Paguba facuta de cei doi jefuitori se ridica la peste 45.000 de lei", a spus comisarul sef Remus Sabau, adjunct al sefului IPJ Hunedoara. Politistii hunedoreni au audiat ieri zeci de martori cu privire la acest caz. De asemenea, se pare ca femeia a reusit sa ofere cateva semnalmente ale atacatorilor. Potrivit comisarului-sef Petrus Neagu, casa de amanet lucra cu o firma de paza, care intervenea doar in caz de urgenta, neexistand paza permanenta. "Dupa parerea noastra, casa de amanet unde a avut loc jaful nu era securizata corespunzator. Trebuia sa existe un geam de protectie intre angajat si clienti. Acesta nu a existat. Era posibil, daca geamul exista, sa nu se intample aceasta nenorocire", a spus Petrus Neagu. Un comisar din cadrul IGPR, expert in anchetarea infractiunilor comise cu violenta, va fi trimis de la Bucuresti la Hunedoara, pentru a investiga imprejurarile in care s-a comis jaful.
Sanse de supravietuire
Victima jafului este in stare stabila, la terapie intensiva, la Spitalul Judetean din Deva, desi initial medicii afirmasera ca o vor trimite pe femeie la Timisoara. Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta din Deva, Cornel Rusan, tanara a fost impuscata in cap, glontul i-a patruns prin frunte si a iesit in spatele urechii stangi. Femeia a suferit un "traumatism fronto-parietal stang", precum si leziuni la ochiul stang, fiind posibil sa nu mai vada. Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta din Deva a mai spus ca victima este in stare stabila, iar, daca starea ei se va agrava aceasta va fi trimisa la spital in Timisoara. Medicii spun insa ca femeia nu este in coma si ca are sanse mari de supravietuire.
Andrei GHICIUSCA


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.