Ioan Rus, liderul Grupului de la Cluj, si-a dat ieri demisia din functia de presedinte al filialei PSD Cluj. In partid se vorbeste despre o formatiune politica regionala.Ioan Rus a demisionat ieri din functia de presedinte al PSD Cluj, demisia sa fiind deja trimisa presedintelui partidului, Mircea Geoana. Potrivit unui comunicat remis agentiei MEDIAFAX, in care nu sint aratate motivele demisiei lui Ioan Rus, acesta a declarat, in cadrul sedintei BPJ Cluj, ca va continua sa isi exercite atributiile ce ii revin in calitate de vicepresedinte al PSD pentru regiunea nord-vest, pentru a incerca o mai buna coordonare a activitatii partidului la nivel regional. Presedinte interimar al filialei pina la alegeri va fi deputatul Vasile Soporan.

A doua demisie venita din Grupul de la Cluj, dupa cea a lui Vasile Dancu din functia de vicepresedinte, nu i-a picat bine lui Mircea Geoana. Surse din Grupul de la Cluj sustin ca Ioan Rus l-a anuntat pe Geoana ca intentioneaza sa-si dea demisia inca de acum trei saptamini, iar acesta a incercat sa-l convinga sa renunte, de teama ca va fi generat inca un scandal intern greu de gestionat. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, de altfel, ieri ca a avut o discutie cu Ioan Rus si ca regreta gestul „pripit" al acestuia de a demisiona din fruntea filialei clujene, dar ca acesta ramine un membru important al conducerii centrale a partidului. „Cred ca s-a pripit, dar este un gest pe care l-a decis impreuna cu colegii de la Cluj si el trebuie respectat si dus la indeplinire", a mai declarat liderul PSD, aratind ca Ioan Rus, la nivel central, va ramine acelasi „jucator de baza in conducerea partidului".

Potrivit informatiilor obtinute de Cotidianul, in cadrul Grupului de la Cluj ar exista o serie de discutii despre posibilitatea infiintarii unui partid regional. Colegul lui Rus, demisionarul Vasile Dancu, anunta, de altfel, pe blogul personal, „un proiect politic de viitor" referitor la regionalizarea politica: „Proiectul acesta este atit pentru anul in curs, cit si pentru viitor, este simburele de speranta care ma tine inca agatat de viata politica, loc in care, ca sa fiu sincer, ma simt tot mai strain si mai anacronic cu asemenea vise. Cred ca descentralizarea si regionalizarea politica sint imperative pragmatice ale acestui timp".