Sahalin Energy, una dintre cele mai mari companii de gaze naturale lichefiate din lume, a anuntat ieri ca va intarzia cu cateva luni primele exporturi de combustibil catre consumatorii din Asia si Statele Unite ale Americii, informeaza Reuters, citat
Sahalin Energy, una dintre cele mai mari companii de gaze naturale lichefiate din lume, a anuntat ieri ca va intarzia cu cateva luni primele exporturi de combustibil catre consumatorii din Asia si Statele Unite ale Americii, informeaza Reuters, citata de NewsIn.
"Ne propunem sa terminam constructia si sa incepem productia la fabrica de gaze naturale lichefiate la sfarsitul anului 2008. Exporturile de gaze naturale lichefiate vor incepe la scurt timp dupa aceea", a declarat un purtator de cuvant al Sahalin Energy. Grupul a urmarit initial inceperea exporturilor in al treilea trimestru din 2008. Grupul Sahalin Energy, care este condus de compania Gazprom, Royal Dutch Shell si companiile nipone Mitsui si Mitsubishi, a anuntat ca a discutat cu clientii sai, insa a refuzat sa faca comentarii in legatura cu plata unor eventuale amenzi din cauza intarzierii livrarilor. Cel mai probabil noul proiect va spori tensiunile pe piata consumatorilor din Asia, ce se confrunta cu o cerere crescuta in timpul sezonului de iarna. Sahalin Energy a vandut peste 90% din productia stabilita de contractele pe termen lung, de 9,6 milioane de tone de gaze naturale lichefiate pe an, din care 60% catre Japonia, iar restul in Coreea de Sud si coasta de vest a Americii de Nord. Proiectul, in valoare de 22 miliarde dolari, a fost condus multa vreme de Shell, insa compania a fost de acord sa-si vanda controlul asupra proiectului catre Gazprom in 2006, dupa ce agentia rusa de monitorizare a mediului a amenintat ca nu-i va acorda licenta de functionare, invocand incalcarea reglementarilor ecologice. Analistii au interpretat amenintarea ca pe o actiune a Kremlinului la decizia Shell de a spori cheltuielile legate de proiect, informeaza NewsIn.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.