Dufa Deutek se asteapta in 2008 la o crestere a pietei de vopsele, lacuri si tencuieli decorative de doar 10%-15%. "Valoarea pietei este, dupa estimarile noastre, de aproximativ 180 de milioane de euro - preturi nete de producator -, in crestere cu 2
Dufa Deutek se asteapta in 2008 la o crestere a pietei de vopsele, lacuri si tencuieli decorative de doar 10%-15%. "Valoarea pietei este, dupa estimarile noastre, de aproximativ 180 de milioane de euro - preturi nete de producator -, in crestere cu 25% fata de anul precedent. Dincolo de dezvoltarea segmentului constructiilor, o parte din acest avans in euro se datoreaza si aprecierii leului. Pentru anul viitor, in lipsa unei aprecieri a leului, estimam o majorare de doar 10%-15%", a declarat Gabriel Enache, directorul de marketing al companiei, citat de Mediafax. Reprezentantul firmei crede ca preturile la vopsele sunt influentate, in sens crescator, de costurile materiilor prime de pe piata internationala, eventualele scaderi putand fi determinate de presiunea concurentiala de pe anumite segmente de produse sau consumatori.
Dufa Deutek tinteste in 2008 afaceri de 37 de milioane de euro, in crestere cu peste 25% fata de acest an. Compania detine, valoric, o cota de piata de 15%, pe segmentul vopselelor, lacurilor si tencuielilor decorative, aceasta urmand sa urce cu doua puncte procentuale in 2008, la 17%.Investitii de peste 2,5 milioane de euroProducatorul de vopsele va aloca in 2008 peste 2,5 milioane de euro pentru extinderea capacitatilor de productie si dezvoltarea infrastructurii de echipamente pentru nuantarea computerizata a vopselelor. In 2007, investitiile au totalizat aproximativ 5,3 milioane de euro, in principal pentru construirea unui depozit. Firma are o unitate de productie si un centru logistic, in Bucuresti.
Vopselele de zugravit au cea mai mare pondere in vanzarile Dufa Deutek, cu peste 50%, fiind urmate de tencuielile decorative, cu aproximativ 20%. Diferenta reprezinta vopsele pentru lemn si metal, adjuvanti si scule pentru aplicarea acoperirilor decorative.
Compania a fost infiintata in anul 1997, sub denumirea de Dufa Romania, produsele comercializate initial fiind importate de la grupul german Meffert. In 2006, firma si-a schimbat numele in Dufa Deutek.
In 2005, compania a fost preluata de grupul olandez Europaint International, controlat indirect de fondul de investitii Advent International, valoarea tranzactiei fiind de 15 milioane de euro.
Printre principalii producatori de vopseluri de pe piata romaneasca se numara companiile Kober, Fabryo Corporation, Atlas Corporation, Policolor si Dyo Balkan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.