In ciuda esecului din finala mica a Campionatelor Mondiale din Franta, unde a pierdut bronzul in fata Germaniei la capatul unui meci de infarct, reprezentativa feminina de handbal a Romaniei poate spune ca se afla in grafic in drumul ei spre obiectiv
In ciuda esecului din finala mica a Campionatelor Mondiale din Franta, unde a pierdut bronzul in fata Germaniei la capatul unui meci de infarct, reprezentativa feminina de handbal a Romaniei poate spune ca se afla in grafic in drumul ei spre obiectivul major, Jocurile Olimpice de la Beijing. Si asta, pentru ca pozitia ocupata la turneul final mondial ii acorda dreptul de a organiza unul dintre cele trei turnee preolimpice de anul viitor, elevele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi urmand sa evolueze intr-o grupa extrem de facila, alaturi de Angola, Japonia si Croatia, in care se vor imparti la final doua bilete pentru JO 2008.
Tinta principala a handbalului feminin romanesc pentru 2008 pare mult mai usor de atins, acum, dupa incheierea Mondialelor din Franta, locul patru obtinut de tricolorele noastre asigurandu-ne dreptul de a organiza unul din ultimele turnee preolimpice, fapt care ne indreptateste sa speram la o calificare facila la intrecerile de la Beijing. Desigur, gustul amar al esecului din finala mica de la Paris ramane si nu poate fi indepartat prea usor, mai ales ca Romania a fost la doar cateva minute de podiumul mondial, dominand autoritar disputa cu Germania pe durata a 75% din timpul regulamentar de joc. Din pacate, absenta unor titulare de drept din echipa noastra, in frunte cu accidentatele Varzaru si Elisei-Ardean, dar si cu suspendata Amariei-Lungu, precum si labilitatea psihica dovedita de unele dintre jucatoarele mai tinere pe toata durata turneului mondial, au facut ca Romania sa se incline in fata unei echipe a Germaniei, care n-a stralucit dar a profitat din plin de conjunctura si a obtinut singura medalie care lipseste din palmaresul handbalului feminin autohton, bronzul mondial.
De altfel, la finalul intrecerilor din Franta, antrenorul Gheorghe Tadici a tinut sa sublinieze ca handbalistele noastre si-au indeplinit obiectivul, clasarea in careul de asi, rezultat care ne-a adus si organizarea grupei a doua de calificare la JO 2008. "Echipa Romaniei a avut o evolutie de la buna la foarte buna si sunt mandru ca am terminat in primele patru. Este un mare succes, comparand cu celelalte sporturi de echipa. Sa vii in doi ani o data pe locul secund si o data pe locul patru cred ca e o mare onoare. De la o editie la alta de CM se schimba ierarhiile. Unde a fost Norvegia acum doi ani, unde au fost Danemarca, Germania, unde e Franta care a organizat turneul final? Este un rezultat foarte bun. Ne-am fi dorit sa fim campioni mondiali, sa ne aparam titlul de vicecampioni, ne-am dorit azi medalia de bronz. Nu poti insa sa joci sapte contra noua sau 4-5 contra sapte", a spus Tadici la conferinta de presa de dupa finala cu Germania. Astfel, in urma criteriilor stabilite de IHF, Romania va organiza cea de-a doua grupa de calificare la JO 2008, urmand sa evolueze impotriva Angolei, Japoniei si Croatiei.
In cazul in care Angola va deveni, in ianuarie, campioana Africii si se va califica din aceasta postura la intrecerile de la Beijing, componenta grupei se va schimba, Romania urmand sa primeasca replica Ungariei, Poloniei si Japoniei. In ambele cazuri, insa, Romania va avea cate o singura adversara ceva mai valoroasa in disputa preolimpica, dar nu trebuie omis faptul ca la turneul respectiv se vor imparti la final doua vize olimpice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.