>> Jumatate dintre maghiarii din Targu-Mures apreciaza activitatea primarului Dorin Florea, potrivit unui sondaj al UDMR

>> Cetatenii spun ca edilul apara atat interesele maghiarilor, cat
si pe cele ale romanilor

>> UDMR M
>> Jumatate dintre maghiarii din Targu-Mures apreciaza activitatea primarului Dorin Florea, potrivit unui sondaj al UDMR

>> Cetatenii spun ca edilul apara atat interesele maghiarilor, cat
si pe cele ale romanilor

>> UDMR Mures a refuzat sa prezinte rezultatele care demonstrau clar ca Dorin Florea nu are contracandidat pe masura

Dorin Florea se bucura in continuare de sustinerea targumuresenilor, indiferent de etnie. Majoritatea lucrurilor bune cu care UDMR ar fi vrut sa iasa in campania electorala pentru a le prezenta ca fiind realizari ale lui Laszlo Borbely, sunt asociate de electoratul de etnie maghiara din Targu-Mures cu primarul municipiului si cu Consiliul Local. Acest lucru il demonstreaza cel mai recent sondaj de opinie local realizat la comanda UDMR de Centrul de Cercetari Sociale "Max Weber" din Cluj-Napoca pe un esantion de 1804 persoane din care 1004 maghiari si 800 de romani. Cele mai relevante in acest sens sunt raspunsurile date de subesantionul de etnie maghiara unde, 49% din respondenti au declarat ca sunt satisfacuti si foarte satisfacuti de activitatea actualului primar de la Targu-Mures, in timp ce 54% din respondenti au sustinut ca Dorin Florea este atat primarul romanilor cat si al maghiarilor din oras.
Liderii UDMR s-au ferit sa faca, insa, public rezultatul raspunsului la intrebarile care vizau o confruntare directa intre Dorin Florea si Laszlo Borbely sau Sandor Csegzi, potentialii candidati ai UDMR la fotoliul de primar.
"Acest sondaj ne dovedeste ca nu e deloc usor ca sa bata un candidat pe Dorin Florea. Va fi o lupta foarte grea. Sunt anumite subiecte care nu vrem sa fie publice deocamdata, sunt alte lucruri care vor fi publice la momentul potrivit pentru ca avem nevoie si de o strategie pentru aceste alegeri", a declarat, ieri, presedintele UDMR Mures, Attila Kelemen, care a subliniat totodata ca pe 19 ianuarie, cu ocazia sedintei CRU de la Targu-Mures, se va decide atat strategia, cat si modul in care vor fi fructificate rezultatele sondajului.
Primarul de la Targu-Mures, Dorin Florea, nu este surprins de rezultatele sondajului UDMR. "Electoratul din Targu-Mures este un electorat matur si responsabil, bine informat". Edilul-sef a mai adaugat ca, in situatia in care el nu ar candida in 2009 sau daca ar fi intrebat pe care din cei doi candidati ai UDMR sa il aleaga, ar indemna electoratul sa-l voteze pe Sandor Csegzi, deoarece Borbely are "un comportament de navetist".
Dorin Florea a mai spus ieri ca in ceea ce priveste intrebarea ale carei rezultate nu au fost facute publice de UDMR, are informatii ca peste 60% din respondenti l-ar fi votat pe el.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.