Doi dintre parlamentarii Regiunii de Nord-Vest nu au reusit sa redacteze nici un proiect de lege in actualul lor mandat. Este vorba de fostul presedinte al UDMR Cluj, deputatul Sandor Konya-Hamar, si de fostul presedinte al PC Maramures, senatorul Co
Doi dintre parlamentarii Regiunii de Nord-Vest nu au reusit sa redacteze nici un proiect de lege in actualul lor mandat. Este vorba de fostul presedinte al UDMR Cluj, deputatul Sandor Konya-Hamar, si de fostul presedinte al PC Maramures, senatorul Codrut seres, cel care a girat ca presedinte interimar filiala judeteana a PC Cluj in ultimele luni. Cei doi parlamentari au fost descoperiti de reprezentantii Asociatiei Pro Democratia, care au publicat Cartea Albastra a Democratiei Locale. Volumul cuprinde informatii legate de activitatea tuturor parlamentarilor din judetele Cluj, Bihor si Maramures, spune coordonatorul de programe al Asociatiei Pro Democratia Cluj, Iulia Georgescu.
"Am intalnit multa reticenta atunci cand am inceput sa lucram la aceasta carte", a spus Iulia Georgescu. Ea a relatat ca a intalnit cazuri in care sefii de birouri parlamentare au refuzat sa completeze chestionarele trimise de Pro Democratia, pentru ca nu aveau acordul sefilor.
"Cand am ajuns, de pilda, la domnul Sandor Konya-Hamar ne-am speriat. Am crezut ca am gresit, ni se parea imposibil sa nu aiba nici o initiativa legislativa", spune Iulia Georgescu. La extrema cealalta se afla senatorul PRM Gheorghe Funar, care a depus peste 100 de proiecte de lege. Printre acestea se numara cel referitor la plantarea de nuci la marginile drumurilor publice, cel referitor la cumpararea de barci de catre administratiile locale ori cel referitor la arborarea obligatorie a drapelului national de 1 Decembrie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.