Deficitul de cont curent va ajunge in acest an la 13,7% din Produsul Intern Brut (PIB), iar consumul din ultimele doua luni va incetini, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta evolutie va avea loc pe fondul cresterii preturilor de co

Deficitul de cont curent va ajunge in acest an la 13,7% din Produsul Intern Brut (PIB), iar consumul din ultimele doua luni va incetini, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta evolutie va avea loc pe fondul cresterii preturilor de consum si a gradului de indatorare a populatiei, se arata intr-o analiza realizata de Banca Comerciala Romana.

Institutia financiara isi mentine, astfel, estimarile emise anterior in privinta deficitului de cont curent. „Deficitul de cont curent constituie cea mai spinoasa problema macroeconomica a Romaniei si va continua sa se adanceasca pana la un nivel de 13,7% din PIB in 2007, respectiv 14,7% din PIB in 2008, din cauza decalajului intre importuri si exporturi", se arata in raportul de tara al BCR, prezentat la sfarsitul lunii septembrie de catre reprezentantii institutiei.

Comisia Natio­nala de Prognoza estima in ultimele proiectii, publicate in toamna, ca deficitul de cont curent va ajunge la sfarsitul acestui an la 13,4% din PIB, nivel inferior celui indicat de Fondul Monetar International (FMI), de respectiv 14% din PIB.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.