Alerta. Politistii avertizeaza ca inselaciunile comise prin intermediul telefoanelor mobile au explodat de Sarbatori Politistii bucuresteni ai Serviciului de Investigare a Fraudelor cerceteaza zeci de cazuri de inselatorie care au legatura directa c
Alerta. Politistii avertizeaza ca inselaciunile comise prin intermediul telefoanelor mobile au explodat de Sarbatori Politistii bucuresteni ai Serviciului de Investigare a Fraudelor cerceteaza zeci de cazuri de inselatorie care au legatura directa cu operatorii de telefonie mobila. Chiar daca la prima vedere escrocheriile par marunte, in conditiile in care miza reprezinta, de cele mai multe ori, cativa euro, cei care comit acest gen de infractiuni risca pana la sapte ani de inchisoare. Una dintre cele mai simple metode folosite de raufacatori este apelarea obsesiva a unui numar din aceeasi retea. Dupa ce apeleaza de cateva zeci de ori, indiferent de ora, acestia trimit un mesaj in care solicita victimei sa le incarce cartela cu sume care pornesc de la doi si ajung, in unele cazuri, pana la 20 de euro. O alta modalitate de inselaciune depistata de oamenii legii se comite prin SMS. Victimele primesc un mesaj in care afla ca au castigat un telefon performant scos la bataie de operatorul de telefonie la care sunt abonati. Pentru confirmare, "fericitii castigatori" sunt rugati sa apeleze un anumit numar, care este, in realitate, al unei cartele reincarcabile. In functie de numarul apelurilor, cartela primeste credit din partea operatorului de telefonie. Cea mai elaborata metoda de inselaciune este, insa, prin e-mail. Infractorii trimit prin posta electronica mesaje prin care anunta victimele ca au castigat 500 de euro. Pentru a intra in posesia banilor, asa zisul castigator trebuie sa cumpere doua cartele in valoare de cate 10 euro si sa trimita apoi codurile de reincarcare.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.