Elevii de clasa a VII-a si a VIII-a care au sustinut zilele trecute tezele cu subiect unic nu le-au prezentat prea multa incredere reprezentantilor Inspectoratului scolar Judetean Constanta. "Vom intocmi in zilele urmatoare o situatie cu notele obtin
Elevii de clasa a VII-a si a VIII-a care au sustinut zilele trecute tezele cu subiect unic nu le-au prezentat prea multa incredere reprezentantilor Inspectoratului scolar Judetean Constanta. "Vom intocmi in zilele urmatoare o situatie cu notele obtinute de elevi la examene si vom incerca sa comparam aceste date cu notele pe care le au acestia la clasa. Este foarte posibil ca elevii sa fi fost tentati sa se inspire la aceste teze. Cu siguranta copiii vor vorbi despre tentativele de copiat si vom afla si noi daca vreun cadru didactic a permis sa se intample acest lucru. Experienta din anii trecuti ne face sa avem aceste banuieli", a declarat inspectorul general al ISJ Constanta, prof. Marian Sarbu. Numarul mare de absenti de la tezele cu subiect unic a scos la iveala, inca o data, dezinteresul copiilor pentru scoala. Peste 300 de elevi au fost declarati absenti doar la tezele cu subiect unic la geografie sau istorie. "Probabil acest chiul in masa reprezinta lipsa de pregatire a copiilor. Daca numarul de elevi absenti permite o alta examinare, vom organiza o alta sesiune de teze. Vom vedea daca este oportun sa le mai dam o sansa elevilor care au lipsit. Am crea un precedent si vom risca sa transformam acest chiul intr-un obicei al elevilor", a declarat Marian Sarbu.

>> Numarul mare de elevi absenti la tezele nationale face posibila o alta examinare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.