La o luna de la conferinta de pace de la Annapolis, reprezentanti din aproape 68 de tari s-au reunit, ieri, la Paris, pentru a strange cele 5,6 miliarde de dolari cerute de palestinieni pentru relansarea economiei, o initiativa prin care comunitatea

La o luna de la conferinta de pace de la Annapolis, reprezentanti din aproape 68 de tari s-au reunit, ieri, la Paris, pentru a strange cele 5,6 miliarde de dolari cerute de palestinieni pentru relansarea economiei, o initiativa prin care comunitatea internationala a dorit sa-si arate sustinerea fata de procesul de pace din Orientul Mijlociu.

„Fara acordarea acestui ajutor financiar, riscam o catastrofa in Fasia Gaza si Cisiordania. Sper ca toata lumea este constienta de acest pericol", a avertizat Mahmoud Abbas, liderul Autoritatii Palestiniene, in deschiderea conferintei donatorilor pentru sustinerea unui viitor stat palestinian. La apelul liderului palestinian a raspuns ime-

diat presedintele Nicolas Sarkozy, care a anuntat ca Franta va contribui cu 300 milioane de euro, iar Comisia Europeana a deblocat, la randul sau, un ajutor suplimentar de 440 milioane de euro, care se va adauga sumelor promise de statele membre UE.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.