Parlamentul Bulgariei a aprobat, luni, introducerea cotei unice de 10%, cea mai mica din Europa, anunta The Money Channel. Oficialii de la Sofia se asteapta ca masura sa aduca mai multi investitori in economie. Legislativul a fost aspru criticat insa
Parlamentul Bulgariei a aprobat, luni, introducerea cotei unice de 10%, cea mai mica din Europa, anunta The Money Channel. Oficialii de la Sofia se asteapta ca masura sa aduca mai multi investitori in economie. Legislativul a fost aspru criticat insa de sindicate pentru ca sporeste povara fiscala asupra persoanelor cu salarii mai mici de 250 de euro.

In pofida criticilor opozitiei si sindicatelor, guvernul a renuntat si la reglementarea care prevedea excluderea de la impozitare salariilor mai mici de 100 euro. Masura va apasa si mai mult pe umerii celor ce inregistreaza venituri mai mici de 250 de euro, deoarece ei sunt cei care vor contribui cel mai mult la sporirea produsului intern brut.

Amendamentele aprobate de parlament sunt definitive si numai un veto al presedintelui Ghiorghi Parvanov le-ar putea impiedica sa devina lege. Parlamentul Bulgariei a amendat legislatia fiscala in ultima luna, efectuand schimbarile necesare inainte de a aproba proiectul de buget pentru 2008.

Liderii celor trei partide aflate la guvernare in Bulgaria au cazut de acord in vara cu privire la reforma fiscala, privind aplicarea cotei unice de impozitare de 10%, cea mai mica din Europa, cota ce inlocuieste sistemul vechi de impozitare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.