In ciuda amenintarilor sforaitoare ale PSD, bugetul este votat pe banda rulanta de majoritatea PNL-PSD-PRM, asortata cu UDMR si PC. Singura formatiune care se opune bugetului marca PNL-PSD este formatiunea nou creata PD-L. Marti, in prima zi de dezba
In ciuda amenintarilor sforaitoare ale PSD, bugetul este votat pe banda rulanta de majoritatea PNL-PSD-PRM, asortata cu UDMR si PC. Singura formatiune care se opune bugetului marca PNL-PSD este formatiunea nou creata PD-L. Marti, in prima zi de dezbateri a bugetului in parlament, parlamentarii majoritatii ad-hoc au mimat criticile si au anuntat ca vor vota bugetul.
Dupa ce la tribuna Parlamentului s-au succedat mai multi parlamentari, urmati de premierul Tariceanu si ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, alesii au inceput sa voteze, pe banda rulanta, articol dupa articol, bugetul de stat pentru 2008. Deputatii si senatorii au adoptat, in timp record, toate capitolele din proiectul legii bugetului.
Senatorul PD - L Radu Berceanu a explicat marti mecanismul "aliantei" pentru Buget, afirmand ca in urma unei analize asupra sumelor prevazute in bugetul de stat pe 2008, a reiesit ca pretul platit de PNL catre PSD pentru sustinere bugetului in Parlament este de 2,4 miliarde lei.
Berceanu a prezentat, intr-o conferinta de presa, rezultatele unei analize facute pe tema sumelor din bugetul de stat pe 2008 catre judete, rezultatul fiind ca PNL a oferit judetelor cu conducere locala social-democrata echivalentul in euro a 700 de milioane, in schimbul votarii proiectului de buget pe 2008 in Parlament.
Radu Berceanu a precizat ca, la impartirea banilor s-a produs "un troc, pe bani, intre PNL si PSD", suma la care s-a ajuns in aceasta "tranzactie" fiind de 700 milioane de euro, PRM si PC primind, la randul lor bani pentru cate un judet.
Acesta suma va ajunge, potrivit lui Berceanu, in judetele conduse de social-democrati, nu prin intermediul Directiei Finantelor Publice, ci prin intermediul consiliilor judetene, care vor face impartirea banilor in functie de interesele din zona.
In opinia senatorului democrat, acordarea acestor sume catre judetele conduse de PSD are si "o bataie mai lunga", in sensul ca acesti bani ajung in teritoriu cu sase luni inainte de alegerile locale din 2008, cand PSD "va folosi rezultatele acestor spagi".
"Si acesta este un argument pentru care PD-L nu va vota bugetul de stat, bazat pe vanzare-cumparare de voturi", a conchis Berceanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.