Liderul PD-L, Emil Boc, a declarat ieri ca democrat-liberalii solicita anularea taxei de prima inmatriculare si returnarea catre cetateni a sumelor platite de acestia. El a mai spus ca aceasta taxa trebuie sa prevada, in viitor, plata a 100 - 200 de
Liderul PD-L, Emil Boc, a declarat ieri ca democrat-liberalii solicita anularea taxei de prima inmatriculare si returnarea catre cetateni a sumelor platite de acestia. El a mai spus ca aceasta taxa trebuie sa prevada, in viitor, plata a 100 - 200 de euro, pentru ca romanii sa poata plati in viitor aceasta suma.
Potrivit lui Boc, prin stabilirea acestui cuantum de plata, cetatenii se vor putea "bucura" de avantajele aderarii Romaniei la UE.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut ministrilor Finantelor si Mediului sa stabileasca un sistem prin care taxa de prima inmatriculare auto sa fie varsata in continuare la bugetul de stat.
In schimb, el a solicitat celor doi ministri sa pregateasca o ordonanta de modificare a legislatiei de mediu in care sa se prevada ca aproximativ o treime din "taxa pentru poluare de la autoturisme", constituita in continuare ca venit la bugetul de stat, este varsata la bugetul Ministerului Mediului, pentru diferite proiecte de reducere a gradului de poluare, au declarat agentiei Mediafax surse ministeriale. Procentajul exact al sumei alocate pentru proiecte de mediu din taxa auto va fi stabilit in perioada urmatoare.
Tariceanu a atentionat ca suma nu ar trebui transferata direct catre Fondul pentru Mediu, deoarece fondurile speciale nu sunt agreate de Uniunea Europeana, iar taxa ar trebui calculata in functie de emisia de carbon a autoturismului, daca va fi considerata ca o masura de reducere a poluarii.
Premierul Tariceanu a participat ieri la dezbaterea politica din Camera Deputatilor privind taxa de inmatriculare auto, organizata de Biroul Permanent la solicitarea grupului parlamentar al PD, care a cerut anularea taxei de prima inmatriculare si returnarea sumelor platite de cetateni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.