18 Decembrie 2007

Lectura de un minut

Constantin Balaceanu Stolnici, membru de onoare in Academia Romana din 1992, a prezentat in sedinta de prezidiu a forului, o declaratie scrisa prin care a anuntat ca se retrage din activitatile Academiei, desi a spus ca nu se simte vinovat de faptele

Constantin Balaceanu Stolnici, membru de onoare in Academia Romana din 1992, a prezentat in sedinta de prezidiu a forului, o declaratie scrisa prin care a anuntat ca se retrage din activitatile Academiei, desi a spus ca nu se simte vinovat de faptele de care a fost acuzat.

Presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, a declarat pentru NewsIn ca Stolnici a fost prezent la sedinta de prezidiu a forului, de marti dimineata, invitat de membrii Academiei. In urma discutiilor cu prezidiul Academiei, Stolnici a prezentat o declaratie in scris prin care a anuntat ca se retrage din activitatile forului, dar a precizat ca nu se simte in niciun fel vinovat.

Constantin Balaceanu Stolnici a fost acuzat, intr-o serie de articole publicate de ziarul "Cotidianul", ca ar fi furnizat Securitatii o schita a apartamentului fostului director al postului de radio Europa Libera, Vlad Georgescu, si ar fi participat astfel la presupusa asasinare a jurnalistului.

Ca urmare a dezvaluirilor ziarului, Academia i-a cerut lui Stolnici, intr-o nota postata pe site-ul sau, sa prezinte un punct de vedere. Intr-o scrisoare publicata, de asemenea, pe site-ul Academiei, Stolnici a spus ca nu a avut nicio legatura cu presupusa asasinare a lui Georgescu, dar si ca acesta din urma si un alt jurnalist de la Europa Libera, Neculai Constantin Munteanu, erau informatori ai Securitatii.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.