Cand Orban (care, apropo, n-a fost vazut de nimeni, un an de zile, sa puna picatura de alcool in gura, da' face bine la karma dezvaluirii sa-l declari matol) face un accident de masina fara victime si incearca sa-l rezolve smechereste
Cand Orban (care, apropo, n-a fost vazut de nimeni, un an de zile, sa puna picatura de alcool in gura, da' face bine la karma dezvaluirii sa-l declari matol) face un accident de masina fara victime si incearca sa-l rezolve smechereste, ca orice demnitar care are impresia ca poti tine ceva secret, in tara barfei, constiintele sar la linsaj. Iar gaborii care tineau la pastrare incidentul raporteaza la tv, cu mana la chipiu, ca i-au saltat nemernicului permisul, in timp ce intermediarii "marfii", niste binevoitori de bine, se dau eroi ai luptei pentru intronarea moralitatii.

Cand seful statului matolea cu toata echipa Stelei o noapte intreaga, in vazul unei tari care privea live, siderata, transmisia spritului, iar apoi se urca linistit la volan, aceiasi rigurosi gabori erau singurii care nu aveau probe sa-i ridice carnetul imunului, aceleasi constiinte din media gaseau intelegere gestului (doar o data-n viata bat campionii Rapidul in UEFA, nu-i asa?), iar bloggerii lu' peste prajit declamau ca "Base e cool".

Adevarul e ca, dupa rezolvarea lui Chiuariu, trebuia gasita o noua tinta. Iar Orban, cu aerul sau de baiat bun si chefliu, plus recitalurile infantile la balalaica si lejeritatea gresita de care da dovada in relatia cu media, e perfect pentru rolul asta. Tragedia khmerilor portocalii este ca, desi au cautat cu asiduitate, pana acum cel putin, inca n-au fost in stare sa-l agate pe convorbiri telefonice sau semnaturi. Asa ca si-au capacitat dihorii de serviciu sa-i dea foc in piata publica...  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.