Tot azi se implineste un an de la condamnarea comunismului si lansarea primei variante a Raportului Tismaneanu. La dezbaterea aniversara participa ambasadorul Poloniei, E.S. Dl. Jacek Paliszewski, fosti detinuti politici, academicieni, istorici, jurn
Tot azi se implineste un an de la condamnarea comunismului si lansarea primei variante a Raportului Tismaneanu. La dezbaterea aniversara participa ambasadorul Poloniei, E.S. Dl. Jacek Paliszewski, fosti detinuti politici, academicieni, istorici, jurnalisti. Adevaratii luptatori impotriva comunismului, a caror istorie a fost "rescrisa" in documentul mistitificator al "Comisiei Tismaneanu", vor prezenta un volum cu documente despre miscarea lor si suferintele rezultate: "Eroi pentru Romani - Brasov 1987".
Seful Comisiei prezidentiale, Vladimir Tismaneanu, a semnat un document prin care se angaja sa insereze in varianta tiparita a "Raportului Final" si versiunea participantilor la evenimente, pentru a indrepta "erorile" initiale ale textului postat pe site-ul Presedintiei. Dupa publicarea Raportului la Editura Humanitas, toate organizatiile fostilor detinuti si luptatori anticomunisti din Romania au sesizat Presedintia asupra faptului ca Tismaneanu si coordonatorii volumului, Dorin Dobrincu si Cristian Vasile, au micsorat cu rea credinta, in documentul girat de Cotroceni, numarul victimelor comunismului, de la 2.000.000 la 350.000. Detinutii politici afirmau in protestul lor, prin care cereau oprirea difuzarii Raportului mincinos, ca autorii insailarii de texte si-au propus de fapt invinovatirea intregului popor roman, minimalizarea miscarii anticomuniste, unice in Europa si "spalarea" adevaratilor vinovati, ocupantii bolsevici ai Romaniei de ieri si azi. (V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.