Corespondenta din Chisinau
Liderul comunist de la Chisinau, Vladimir Voronin, a inceput deja campania electorala din 2009. Vazand ca popularitatea partidului scade vertiginos, chiar si in conditiile majorarii periodic a pensiilor, "generalul sov
Corespondenta din Chisinau
Liderul comunist de la Chisinau, Vladimir Voronin, a inceput deja campania electorala din 2009. Vazand ca popularitatea partidului scade vertiginos, chiar si in conditiile majorarii periodic a pensiilor, "generalul sovietic" a schimbat tactica.

A lasat pensionarii la o parte si a inceput sa le recucereasca increderea vorbitorilor de limba rusa, aparand o data pe saptamana la televiziunea NIT, unde le vorbeste o ora-ntreaga in limba lor. Mesajul sau traditional, ca si actiunile din ultima vreme, este vadit antiroman, ceea ce ii captiveaza pe rusii de peste Prut.


GÃ…SELNITÃ…. Dar ultima gaselnita "de campanie" este distribuirea dupa criterii politice a ajutoarelor umanitare primite de Republica Moldova pentru combaterea efectelor secetei din vara. Moldova a primit ajutoare din partea UE, ONU, din partea Rusiei, Romaniei si a altor tari. Pe langa 3.000 de tone de faina de grau, 400 de tone de zahar, 10 tone de lapte praf, 24 de tone conserve din carne, 16 tone pate de ficat si 40.000 de litri de ulei rafinat trimise de Romania in Republica Moldova, guvernul de la Bucuresti a mai trimis 15 camioane cu cartofi. Surse de la Chisinau ne-au comunicat ca toate acestea sunt distribuite in aceste zile, in numele Partidului Comunistilor din Moldova, doar in localitatile care au primari comunisti. Un astfel de eveniment s-a desfasurat zilele acestea la scoala profesionala din satul Marculesti, raionul Floresti. In spatele usilor inchise, concomitent cu actiunile "pe teren" ale liderului lor, sfetnicii comunisti ai lui Voronin ajusteaza legislatia electorala, urmarind interzicerea constituirii blocurilor electorale si crescand pragul electoral de la 4% la 6%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.