Conducerea liberalilor se reuneste, astazi, in sedinta Biroului Politic Central al PNL, pentru a decide care va fi succesorul lui Tudor Chiuariu la conducerea Ministerului Justitiei.

Sustinatorii Noricai Nicolai sunt pregatiti sa-i fortez
Conducerea liberalilor se reuneste, astazi, in sedinta Biroului Politic Central al PNL, pentru a decide care va fi succesorul lui Tudor Chiuariu la conducerea Ministerului Justitiei.

Sustinatorii Noricai Nicolai sunt pregatiti sa-i forteze numirea punand in discutie necesitatea unei ample remanieri guvernamentale. Crin Antonescu, Puiu Hasotti, Bogdan Olteanu si Ludovic Orban au declarat, rand pe rand, ca o vor sustine pe Norica Nicolai pentru a prelua fotoliul de la Justitie, ea fiind considerata "cea mai buna optiune". Dinspre Tariceanu au fost vehiculate si alte nume din societatea civila pentru Ministerul Justitiei: Victor Alistar - directorul Transparency International, Valerian Stan si chiar Renate Weber sau Cristian Parvulescu.
Incercand sa-l convinga pe Tariceanu de bune intentii, vicepresedintele Crin Antonescu a comentat sambata ipoteza unei remanieri mai largi a Cabinetului Tariceanu, declarand ca nu se pune problema unei conspiratii sau a unor presiuni in sensul de a determina schimbarea ministrilor, ci pur si simplu este consecvent cu punctul de vedere pe care l-a promovat si la inceputul campaniei electorale pentru PE, atunci cand a cerut remanierea Executivului, fara sprijinul colegului sau Ludovic Orban. "Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt destul de simple. Formula de constructie a Cabinetului Tariceanu II nu a fost cea mai fericita", a spus Antonescu. El a explicat ca o remaniere nu este o "rusine" sau o "drama", ci o chestiune de imagine si perceptie a Executivului, de care trebuie sa se tina cont. "Cred ca remanierea se produce de la sine", a mai comentat Antonescu referindu-se si la presiunile politice care au stat la baza demisiei lui Chiuariu.
O remaniere mai larga s-ar putea produce prin inlocuirea lui Paul Pacuraru si a lui Adrian Cioroianu. Poate chiar si a lui Cristian Adomnitei. Se pare ca Tariceanu are mai multe motive pentru care nu o doreste pe Nicolai. Pe langa faptul ca face parte din tabara adversarilor din interiorul partidului si ca este incontrolabila, un motiv ar fi legat de suspiciunile premierului in ce priveste relatia acesteia cu serviciile de informatii. La sedinta BPC ar putea fi numite si conducerile interimare ale filialelor PNL ale caror birouri judetene au fost dizolvate ca urmare a rezultatelor slabe la alegerile europarlamentare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.