La un an de la aderarea Romaniei in Uniunea Europeana (UE), in cadrul reuniunii "Un an in Europa" care a avut loc luni, 16 decembrie, mai multe personalitati din lumea politica, printre care Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri

La un an de la aderarea Romaniei in Uniunea Europeana (UE), in cadrul reuniunii "Un an in Europa" care a avut loc luni, 16 decembrie, mai multe personalitati din lumea politica, printre care Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Vasile Puscas, fost negociator-sef al Romaniei in relatia cu UE, dar si reprezentanti ai societatii civile: Iordan Barbulescu, profesor in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), Gabriel Giurgiu, jurnalist TVR specializat in teme europene, au dezbatut progresele care s-au inregistrat in tara noastra de la eveniment. De remarcat sunt preocuparea acestora cu privire la situatia tarii noastre in domeniul justitiei si temerea ca din ce in ce mai multi romani vor alege sa emigreze in strainatate. Cu privire la acest aspect, Iordan Barbulescu a declarat ca, desi romanilor li s-a promis inainte de aderare o viata mai buna calitativ, acestia sunt in continuare la fel de nemultumiti de nivelul de trai din tara noastra. Un alt subiect dezbatut a fost siguranta alimentara, domeniu in care Romania a facut reale progrese, dar care, dupa parerea lui Vasile Puscas, inca nu este tratat cu maxima seriozitate de autoritatile din tara noastra, comparativ cu celelalte state membre UE. Acesta a punctat faptul ca populatia ar trebui sa fie mult mai cooperanta pentru ca rezultatele pozitive sa fie intr-un numar din ce in ce mai mare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.