C(RAMPE)
A zapezi, zapada, zapezire, deszapezire. O deszapezire se produce in urma interventiei utilajelor de deszapezire. Utilajele de deszapezire nu actioneaza atunci cand nu e zapada, ca atunci ar intra in conflict cu insasi denumirea lor de
C(RAMPE)
A zapezi, zapada, zapezire, deszapezire. O deszapezire se produce in urma interventiei utilajelor de deszapezire. Utilajele de deszapezire nu actioneaza atunci cand nu e zapada, ca atunci ar intra in conflict cu insasi denumirea lor de utilaje de deszapezire. Utilajele de deszapezire se numesc astfel pentru ca ele intervin numai in conditii de zapezire. Utilajele de deszapezire sunt de mai multe feluri. Unele care actioneaza pe bulevardele patriei inca de la primii fulgi de zapezire, lucru care pare ca un viol asupra orasului (nu dau bine primii fulgi de zapezire ca poc, te pomenesti pe strada cu promptele utilaje de deszapezire care deszapezesc salbatic si profesionist nezapezirea). Mai exista un alt soi de utilaje de deszapezire si acestea, potrivit spuselor unui intelectual din Primaria Bucurestilor, nu intervin tocmai pentru ca s-a zapezit si nu se poate interveni. Deci aceste utilaje de deszapezire sunt, practic, neputincioase in fata primilor fulgi de zapezire care bucura ochiul cetateanului aflat in spatele ferestrei de domiciliu, dar il umple de spume pe cetateanul aflat la volanul... a... aflat la volanul. Aflam chiar ca un elvetian a murit pe DN 7 pentru ca, din cauza zapezirii, autoturismul pe care-l conducea a alunecat si a intrat intr-un tir. Bineinteles, zapada este cea care face ravagii. E de la sine inteles ca fulgii de nea sunt primii (si singurii!) vinovati de accidentele rutiere. Ca sa nu mai pomenim nimic de frontul atmosferic! Care se deplaseaza inspre noi, singura numai aceasta deplasare facandu-l vinovat in fata derivelor autoturismice de pe cararile patriei. Sa nu mai vorbim nimic, ca stim noi cine e primul si primul vinovat (responsabilul cu zapezirea, din ceruri!).


Tot potrivit intelectualilor din Primaria Capitalei, temperaturile scazute (minus cinci grade???) sunt cele care impiedica interventia, nu-i asa, a utilajelor de deszapezire. Pai, e normal. S-asteptam sa se faca vreo zece - cinspe grade afara ca sa se intervina si cu utilajele-alea, ca intelectualii de pe utilaje ie si ei oameni si nu poate iesi pe strada, chiar asa, in conditiile astea meteorologice, ca in conditiile astea meteorologice nu scoti afara nici un caine, darmite un intelectual din Primaria Capitalei (avem aici de-a face cu o atitudine o-me-neas-ca!).


Deszapezirile nu se numesc deszapeziri pentru ca "zapezeste in mod des", ci pentru ca actioneaza ca o contra... a... actiune la zapezire. Cu alte cuvinte, orice zapezire isi are deszapezirea ei. Sa ne bucuram ca niste copii de aceasta zapezire. Sa ne bucuram ca are pe unde sa vina Mos Craciun, ca, daca interveneau utilajele de deszapezire, pe unde mai venea sania lui? Aud? Ca d-aia nici n-au intervenit intelectualii aia cu utilajele lor, pentru ca sa aiba sania domnului Mos Craciun pe ce sa alunece. Vezi? Si aceasta este tot o atitudine o-me-neas-ca. J


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.