Duminica, Opera Nationala Bucuresti a gazduit spectacolul aniversar Ioan Tugearu, maestrul fiind un reper  al artei coregrafice romanesti. Spectacolul a cuprins momente din creatiile coregrafice concepute de-a lungul vremii: "Notre Dame de
Duminica, Opera Nationala Bucuresti a gazduit spectacolul aniversar Ioan Tugearu, maestrul fiind un reper  al artei coregrafice romanesti. Spectacolul a cuprins momente din creatiile coregrafice concepute de-a lungul vremii: "Notre Dame de Paris", "Romeo si Julieta", "Imblanzirea Scorpiei", "Richard al III-lea", "Tipatul cerbului", "Anna Karenina", "Simfonia Psalmilor", dar si de Boris Fenster (Taras Bulba), Myriam Raducanu (Jazz), Razvan Mazilu (Un tango mas) sau Mihai Babauska (Palladio).


"Va rog sa imi iertati varsta! Timpul trece peste toti si ne ia cu el. Si... permiteti-mi sa dansez in ultima parte a spectacolului impreuna cu elevii si colegii mei, pentru ca... imi este un dor nebun sa dansez", a spus  Ion Tugearu cu emotie, si o voce s-a auzit in public: "Cel mai minunat «Don Jose» al tuturor timpurilor". "Don Jose" a urcat pe scena din nou, demonstrand ca este balerin inainte de toate. Se pare ca la anumite persoane privilegiate de arta timpul se incapataneaza parca sa stagneze. "Ceea ce incerc eu acum este sa repar o greseala pe care am facut-o cu ceva timp in urma pe vremea cand eram mai tanar. Atunci intr-un interviu de-al meu am declarat ca Romania este lipsita de exemple in acest domeniu, se pare ca mai exista, in persoana lui Ion Tugearu", a declarat Razvan Mazilu, cel care ii calca pe urme celui care a dansat la Balsoi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.