Incepand de sambata, "Adevarul" va prezinta un "Remember decembrie '89". O rememorare a evenimentelor inca tulburi, inca neelucidate pe deplin din perioada 14-25 decembrie 1989. Se stie ca noaptea de 16 spre 17 decembrie a intrat in istorie ca moment
Incepand de sambata, "Adevarul" va prezinta un "Remember decembrie '89". O rememorare a evenimentelor inca tulburi, inca neelucidate pe deplin din perioada 14-25 decembrie 1989. Se stie ca noaptea de 16 spre 17 decembrie a intrat in istorie ca momentul celebrului slogan: "Azi in Timisoara, maine-n toata tara!". Un slogan scandat de miile de manifestanti porniti, cu piepturile goale, din fata casei pastorului Laszlo Tokes spre centrul orasului de pe Bega. Daca 16 decembrie este ziua declansarii, la Timisoara, a revoltei anticomuniste, 17 decembrie este considerata ziua martirilor.


O zi de doliu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.