Reprezentantii celor patru mari confederatii sindicale: Cartel ALFA, Blocul National Sindical, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere-Fratia si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania spun ca vor picheta timp de trei zile Palatul Parl
Reprezentantii celor patru mari confederatii sindicale: Cartel ALFA, Blocul National Sindical, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere-Fratia si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania spun ca vor picheta timp de trei zile Palatul Parlamentului, in momentul in care parlamentarii vor dezbate Legea Bugetului pe 2008. Sindicalistii sunt nemultumiti de bugetul pentru anul viitor si sustin ca are caracter antisocial.

Sindicalistii sunt nemultumiti de reducerea contributiilor sociale. Ei spun ca prin Legea Bugetului pe 2008, sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale este desfiintat. In plus, sunt reduse si contributiile la fondul de somaj. Sindicalistii nu sunt de acord nici cu propunerea Guvernului de a reduce contributia anagajatorului catre fondul public de pensii. Pe langa pichete, sindicalistii vor participa si la dezbaterile din Parlament.
In urma cu o saptamana, Executivul, sindicatele si patronatele s-au inteles ca din 2008, salariul minim unic pe economie sa creasca de la 500 de lei, de la 1 ianuarie, la 540 de lei, la 1 iulie. Urmariti in imaginile alaturate declaratiile lui Sorin Stan, secretar general CNSLR-FRATIA, si ale lui Matei Bratianu, lider sindical BNS, pe tema viitoarelor proteste sindicale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.