Recunostinta. Felinele il iubesc pe Radu pentru ca tanarul le-a crescut in camera sa, cand erau mici Radu Astilean, fiul administratorului Gradinii Zoologice din Oradea, a crescut acasa trei dintre leii de la Zoo: Tutu, Frida si Schila. "Imediat dup
Recunostinta. Felinele il iubesc pe Radu pentru ca tanarul le-a crescut in camera sa, cand erau mici Radu Astilean, fiul administratorului Gradinii Zoologice din Oradea, a crescut acasa trei dintre leii de la Zoo: Tutu, Frida si Schila. "Imediat dupa nastere, unele leoaice isi abandoneaza puii. De teama sa nu-i raneasca, tata ii aducea acasa, iar eu si sora mea avem grija de ei", povesteste Radu. "Ii culcau cu ei in pat si, de teama sa nu-si faca nevoile pe timpul noptii, le puneau si scutece. Cat au fost mici le-au dat numai lapte cu biberonul", si-a amintit, pentru CANCAN, tatal lui Radu. Dragostea pentru animale l-a prins pe Radu atat de tare, incat a facut si scoala de tehnicieni zoo-veterinari, la Salonta. Tutu este ultimul pui crescut de oradean. Acum are 2 ani si jumatate si 150 de kilograme, dar il recunoaste imediat pe Radu. "Mama lui nu l-a vrut cand l-a fatat. Daca ar fi ramas cu ea in cusca, ar fi murit. Asa ca l-am luat acasa", povesteste tanarul. Cand era cat o pisica, Tutu mergea cu Radu peste tot. "Ma plimbam cu bicicleta prin Gradina Zoologica, iar el fugea dupa mine. Nu ma lasa o clipa. Stateau vizitatorii si se mirau cat era de dragalas", spune oradeanul. Dupa ce a implinit cinci luni, Tutu a fost adus inapoi la Zoo si inchis intr-o cusca speciala. N-a uitat, insa, de "mama" lui si de fiecare data cand il vede pe Radu sare la gard si se bucura. "Ii place foarte mult cand ne jucam. Vine la gard si se ridica in doua labe. E un mascul frumos, inca un pic si va fi cat tatal lui. Are o tinuta robusta si va fi un cap de familie foarte bun", spune lui Radu, mandru de "baiatul" lui.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.