Scutul antiracheta pe care SUA doresc sa il amplaseze in Europa starneste in continuare dispute aprinse. In timp ce Congresul pune conditii proiectului presedintelui George W. Bush, Belarusul este gata sa colaboreze cu Rusia daca SUA vor instala 10 r
Scutul antiracheta pe care SUA doresc sa il amplaseze in Europa starneste in continuare dispute aprinse. In timp ce Congresul pune conditii proiectului presedintelui George W. Bush, Belarusul este gata sa colaboreze cu Rusia daca SUA vor instala 10 rachete de interceptare in Polonia si un radar in Cehia.


Congresul doreste ca parlamentele Poloniei si Cehiei sa dea "o aprobare finala" proiectului. In plus, Legislativul american interzice cheltuirea de fonduri pentru scutul antiracheta pana cand ministrul apararii nu garanteaza ca acest sistem va functiona. Casa Alba doreste sa construiasca scutul pentru a contracara o posibila amenintare din partea unor tari ca Iranul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.