Complexul expozitional Romexpo va da startul anul viitor constructiei a doua pavilioane prin investitii cumulate de aproximativ 18-20 de milioane de euro, informeaza Mediafax.
Fiecare dintre cele doua pavilioane va avea o suprafata totala constr
Complexul expozitional Romexpo va da startul anul viitor constructiei a doua pavilioane prin investitii cumulate de aproximativ 18-20 de milioane de euro, informeaza Mediafax.
Fiecare dintre cele doua pavilioane va avea o suprafata totala construita de 16.000 de metri patrati. Lucrarile vor incepe in martie 2008 si vor fi finalizate cel mai tarziu in martie 2009. In prezent, complexul expozitional Romexpo are o suprafata de expunere totala de 100.000 de metri patrati, dintre care circa 55.000 mp sunt spatii interioare.
Compania intentioneaza sa realizeze, in parteneriat cu un investitor, o parcare supraetajata in incinta complexului din Bucuresti.
Romexpo dispune de 2.300-2.400 de locuri de parcare si intentioneaza sa majoreze de 3-4 ori capacitatea de parcare a masinilor, la 10.000 de locuri, a declarat sambata, la Constanta, George Cojocaru, presedintele Romexpo.
Viitoarea parcare va avea intre 3 si 5 niveluri si va fi construita printr-un parteneriat cu un investitor, care ar putea fi desemnat in martie 2008. Lucrarile vor fi initiate in luna iunie. Pana in 2011, Romexpo va moderniza si extinde actualele spatii expozitionale, care vor ajunge la o suprafata interioara de 100.000. Pavilionul central va fi transformat intr-o sala de conferinte cu o capacitate de 4-5.000 de locuri.
Cea mai mare parte a investitiilor va fi realizata prin surse proprii, iar Romexpo ar putea apela si la credite bancare.Afaceri de 23 de milioane de euro pentru acest anRomexpo a afisat pentru 2007 o cifra de afaceri de 23 de milioane de euro si un profit estimat la 7 milioane de euro, pentru anul viitor preconizandu-se o crestere cu pana la 10% a cifrei de afaceri.
Oficialii Romexpo au declarat ca cifra de afaceri la care s-a ajuns in acest an a fost de 23 de milioane de euro, cu un profit de 7 milioane de euro, estimat inainte de impozitare. Pentru 2008, cifra de afaceri a fost preconizata sa creasca intre 8% si 10%.
Anul acesta, Romexpo a organizat 41 de expozitii, cele mai multe in Bucuresti, dar s-a bucurat si de o colaborare buna cu Camerele de Comert, Industrie, Agricultura sau Navigatie din tara. Peste 300.000 de vizitatori au fost inregistrati la expozitiile avute, iar pentru reprezentantii Romexpo un lucru imbucurator a fost cresterea numarului de specialisti, cu precadere straini, interesati de aceste evenimente.
Din cele 15 manifestari desfasurate in tara, 11 au fost la Constanta, cel mai mare succes fiind inregistrat cu targurile Tinimtex.
Romexpo va organiza, in 2008, mai multe targuri; doua dintre ele, Indagra si targul de mobila, vor fi divizate ca manifestari de specialitate, dar va exista si un targ funerar. Ca noutati, Complexul Expozitional Romexpo va mai avea, anul viitor, un targ "Romasfaltica" si o expozitie cu usi si ferestre din termopan si amenajari interioare, dar si un targ mondial de filatelie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.