Instructiuni de la Putin Medvedev va trebui sa tina cont de opinia siloviki - din cadrul Ministerelor Apararii, de Interne si FSB -, care vor fi numiti in posturicheie in Guvern de catre actualul presedinte, potrivit unei publicatii moscovite. Medved
Instructiuni de la Putin Medvedev va trebui sa tina cont de opinia siloviki - din cadrul Ministerelor Apararii, de Interne si FSB -, care vor fi numiti in posturicheie in Guvern de catre actualul presedinte, potrivit unei publicatii moscovite. Medvedev va fi reprimat si de instructiunile lui Putin, precum si de un program de dezvoltare economica a Rusiei, care se extinde pana in 2020 si care va fi adoptat inainte de alegerile prezident iale din 2008, a declarat o sursa de la Kremlin, citata de cotidianul Kommersant. Vremia Novostei sustine ca o consolidare a pozitiei prezidentiale a lui Medvedev va depinde de locul lui Putin in sistemul politic rus dupa scrutin. Un functionar de rang inalt a declarat, pentru aceasta publicatie, ca Putin va fi un consilier exclusiv pentru viitorul presedinte, intr-un cerc nelimitat de probleme. Analistii au precizat ca este evident de cine a fost ales Medvedev, desi candidatura lui nu a fost desemnata direct de Vladimir Putin, ci prezentata de oficiali din patru partide politice - Rusia Unita, Rusia Dreapta, Partidul Agrar si Forta cetateneasca.
Misiune indeplinita
La o zi dupa ce i-a fost anuntata candidatura, Medvedev i-a cerut lui Vladimir Putin sa devina premier, dupa incheierea mandatului sau la Kremlin. Este important sa mentinem eficienta echipei. De aceea cred ca este necesar pentru tara noastra sa il pastram in postul extrem de important al puterii executive, cel de prim-ministru, pe Vladimir Putin, a precizat Medvedev. Declarandu-ma pregatit sa candidez la postul de presedinte al Rusiei, ma adresez lui, pentru a-i cere sa accepte sa conduca Guvernul dupa alegerea noului presedinte al tarii noastre, a mai spus oficialul. Medvedev, loial lui Putin, si-a explicat candidatura la presedintie prin necesitatea de a garanta continuitatea orientarii incepute in urma cu opt ani, sub mandatul lui Putin. Acceptand sa deschida lista partidului Rusia Unita la alegerile legislative de la 2 decembrie, Putin a lasat sa se inteleaga ca ar putea ocupa functia de premier, dupa plecarea de la Kremlin. Dupa doua mandate consecutive, el nu mai poate participa la scrutinul prezidential din 2008.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.