Conducatorii lui Dinamo, dau vina pe toti, dar nu vad barna din proprii lor ochi

a€žLasati-ne sa ne pregatim de Liga Campionilor" , remarca ce l-a facut celebru pe Cristi Borcea a fost uitata de multa vreme. La fel de multa vrem
Conducatorii lui Dinamo, dau vina pe toti, dar nu vad barna din proprii lor ochi

a€žLasati-ne sa ne pregatim de Liga Campionilor" , remarca ce l-a facut celebru pe Cristi Borcea a fost uitata de multa vreme. La fel de multa vreme a trecut si de cand Dinamo a uitat sa mai joace fotbal adevarat, asa cum o doresc zecile sale de mii de suporteri


ACTORII.Daca jucatorii nu mai ies in luminile reflectoarelor, o fac, in schimb, oamenii din conducere, care se admira vorbind in fata camerelor de televiziune , in fata ziaristilor din pres scrisa sau aiurea. Bat total campii si sunt chiar incitati sa o faca. Ies la rampa cu declaratii aberante, Borcea, Turcu, Walter sau Dinu, aruncand cu noroi in toti si in toate, fara discernamant.Cand termina ei, intra in rol Netoiu. De vina pentru lipsa de performanta sunt jucatorii, sa plece Danciulescu sau Niculescu, de vina sunt arbitrii, scosi tapi ispasitori la insuccese sau accidentarile unor jucatori, vezi cazul lui Zicu.


VINOVATI. Toti au vina, numai ei, investitorii care baga bani la echipa nu au nici o vina. Aveti domnilor, si chiar foarte mare.A fost o perioada in care ati facut experimente cu antrenorii, schimbind nu mai putin de 4 intr-o perioada extrem de scurta, in plina campanie de pregatire a unui retur de campionat Andone, Esteban, Ion Marin, Rednic. Ati uitat oare ca ati avut in curtea proprie cei mai buni antrenori din actualul campionat intern, Ioan Andone, acum la lidera CFR Cluj, si Mircea Rednic, la urmaritoarea acesteia, Rapid Bucuresti. Pe amandoi, desi echipa era pe primul loc, i-ati debracat. Nu au plecat de buna voie, i-ati dat afara, voi cei sase priceputi si guralivi.


SARACI. Stadionul, pe care va laudati ca il aduceti la parametri de Liga Campionilor, e tot ca pe vremuri, nu s-a miscat un ac, aici sunt bani de bagat, nu de castigat. Ati transferat zeci de jucatori, dar clubul e tot sarac, dator vandut la CS Dinamo, cu care sunteti in proces, iar opulenta pe care o afisati contrasteaza flagrant cu ce lasati in urma. Ati dat o groaza de bani pe Walter Zenga, desi toata suflarea fotbalului stia ca Dinamo nu e de nasul italianului, bani aruncati pe apa Sambetei.


MINCIUNA. Ce a umplut paharul a fost tactica de a prosti pe toata lumea, asa cum ati facut-o duminica. Ati atacat arbitrajul la Vaslui sub diverse denumiri de trista amintire.Nu ati vazut de lungul nasului atacurile criminale ale lui Moti din debutul meciului, interventia de rosu direct a turbatului Ropotan la Ljubinkovici, sau cotul in gura aplicat intentionat de Adrian Cristea unui adversar in fata unui asistent Onita, ramas fara grai? Il atacati crunt pe arbitrul Hategan ca n-a luat masurile care trebuiau. Adica sa elimine trei jucatori de la Dinamo! Cine pe cine a furat, domnilor? Tactica asta de a ataca arbitrii cind ei, de fapt, te-au avantajat, e de-a dreptul halucinanta.


CIOLANUL. Nimeni nu mai intelege nimic. Ce vreti de fapt? Nu in felul asta poti sa ascunzi neputinta unor jucatori care pot crede pina la urma ca ei au facut un meci extraordinar, dar au pierdut din cauza arbitrilor. Probabil ca, pana la urma, Cornel Talnar va fi trecut din nou la echipa a doua, iar cautarea unui nou antrenor va deveni preocuparea principala a sextetului care trage in zece directii diferite. Fiecare cu interesele sale, conteaza mai putin cele ale clubului, primeaza cele personale. Se ca modifica, probabil, din nou organigrama, vor reveni oameni care adulmeca mirosul banilor, caci, daca nu mai e performanta se deschide taraba vinzarilor. Aici e un ciolan mare de ros, si fraierii nu se prind!


Razesii moldoveni mai au probleme cu... TurcuConsecventi dictonului "Cine-si uita istoria isi pierde radacinile"., demni urmasi ai lui Stefan cel Mare, vasluienii au reinnodat peste ani gloria victoriei din 1475. Uitand ca "Turcu plateste!", n-au parjolit holdele, n-au otravit fantinile, au sarit peste cursul de ospitalitate a poporului roman, si au atacat. Nu in valuri. Ci cu bulgari de zapada.!Cristi Severin  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.