Ministerul Educatiei, prin Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate (CNBSS), anunta lansarea ofertei de burse pentru anul universitar 2008-2009, informeaza A.M.Press. Oferta contine burse pentru stagii de studii universitare si postuniv
Ministerul Educatiei, prin Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate (CNBSS), anunta lansarea ofertei de burse pentru anul universitar 2008-2009, informeaza A.M.Press. Oferta contine burse pentru stagii de studii universitare si postuniversitare in strainatate, precum si burse de studii sau de cercetare acordate in baza documentelor de colaborare bilaterala sau oferite in mod unilateral de alte state. Bursele din prima categorie sunt atribuite pentru stagii de studii universitare, postuniversitare, stagii de cercetare sau de specializare postuniversitara si postdoctorala in strainatate cu durata de 2-10 luni, in limita a 600 de luni de bursa intr-un an universitar acordate fractionat candidatilor eligibili, in functie de solicitarile acestora. Participarea la concursul national are ca scop obtinerea unei finantari din partea statului roman pentru efectuarea stagiului de studii sau de cercetare in strainatate la universitatile la care au fost acceptati in urma demersurilor personale. CNBSS asigura cheltuielile de transport international pana la locul de stagiu si retur, o singura data in perioada stagiului, precum si cheltuielile de intretinere a bursierului in strainatate, printr-o bursa de pana la 1.000 de dolari, in functie de cheltuielile estimate de institutia primitoare si de cuantumul pe tari aprobat prin ordin de ministru. Dosarele pot fi depuse pana pe 21 martie 2008. Bursele din a doua categorie sunt atribuite pentru stagii de studii universitare, postuniversitare, stagii de cercetare sau de specializare postuniversitara si postdoctorala sau studii complete universitare, de masterat sau doctorat, in strainatate, conform ofertelor valabile pentru anul universitar 2008-2009. Candidatii depun un dosar de candidatura la CNBSS, urmand sa fie acceptati sau nu de partea externa, ulterior castigarii concursului national. CNBSS asigura transportul international din Bucuresti pana la locul de stagiu si retur, o singura data pe an universitar, si burse in valuta in functie de cuantumul pe tari aprobat prin ordin al ministrului Educatiei, suplimentare fata de bursele finantate de guvernul tarii primitoare. Tara primitoare poate acoperi cheltuielile de scolarizare, de intretinere in strainatate, asistenta medicala in caz de urgenta si transport intern. Calendarele desfasurarii concursurilor nationale pentru bursele de studii sau cercetare acordate in baza documentelor de colaborare bilaterala sau oferite in mod unilateral vor fi stabilite de CNBSS. Romania are incheiate acorduri de colaborare bilaterala in domeniul burselor de studii sau cercetare cu Azerbaidjan, Armenia, Belgia, Grecia, Italia, Luxemburg, Nigeria, Norvegia, Polonia, Pakistan si Siria.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.