Incepe pelerinajul la cel mai important loc sfant al Islamului. Peste un milion si jumatate de credinciosi au ajuns deja la Mecca. 250 dintre ei au murit in ultimele zile. Potrivit Ministerului saudit al Sanatatii, decesele s-au produs din cauze natu
Incepe pelerinajul la cel mai important loc sfant al Islamului. Peste un milion si jumatate de credinciosi au ajuns deja la Mecca. 250 dintre ei au murit in ultimele zile. Potrivit Ministerului saudit al Sanatatii, decesele s-au produs din cauze naturale, transmite Realitatea TV.

Sute de mii de femei si barbati imbracati in alb au inconjurat de sapte ori stanca sacra Kaaba, potrivit ritualului. Procesiunea, numita Umra, marcheaza in mod oficial inceputul sfantului pelerinaj anual.

Este de asteptat ca - in urmatoarele zile - peste doua milioane si jumatate de pelerini sa se deplaseze la Muntele Arafat, unde va fi savarsit actul simbolic al lapidarii Diavolului.

Masurile de securitate sunt severe. Politia a instalat in zona corturilor peste 1.150 de camere de supraveghere, iar elicoptere ale politiei survoleaza in permanenta zona.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.