>> PD si PLD au aprobat in unanimitate comasarea prin absorbtie.

>> Infiintarea noului partid a fost sarbatorita fara presedintele Basescu, la McMonis.

>> Partidul va sustine candidatura lui Basescu pentru un nou mandat la Cotro
>> PD si PLD au aprobat in unanimitate comasarea prin absorbtie.

>> Infiintarea noului partid a fost sarbatorita fara presedintele Basescu, la McMonis.

>> Partidul va sustine candidatura lui Basescu pentru un nou mandat la Cotroceni.

In unanimitate, democratii si liberal-democratii au aprobat sambata comasarea prin absorbtie a celor doua partide si nasterea pe scena politica a unui nou actor, Partidul Democrat-Liberal. "Nu mai suntem noi si voi, suntem doar noi. Unirea face puterea", a declarat liderul PD-L, Emil Boc. El a adaugat ca prin unificare se finalizeaza constructia politica gandita in 2003 de Traian Basescu si Theodor Stolojan. "Echipa domnului Stolojan se desprinde net si definitiv de cei care au tradat valorile Aliantei, care azi au functii de premieri, de ministri, de presedinti de Camere", a mai aratat Boc, precizand ca electoratul nehotarat are o sansa de a vota noul partid. "Am trecut peste sentimente, peste gandurile pe care le aveam fiecare despre partidul lui. Romania are nevoie de aceasta forta politica puternica de centru-dreapta. Ne asumam angajamentul ca PDL sa fie partidul prosperitatii, partidul unei Romanii performante, partidul unei Romanii europene", a declarat prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan. El a atacat si tema situatiei actuale a Romaniei, precizand ca performanta tarii noastre la UE este modesta, iar actualii guvernanti sunt corupti. "Romania se indreapta spre o criza", a punctat Stolojan. Transant a fost mesajul secretarului general, Vasile Blaga, care a prezentat liniile directoare ale Statutului PD-L: "Cum a fost asa va fi", a spus Blaga in aplauzele democratilor prezenti la reuniunea Conventiei Nationale a PD. El a afirmat ca statutul Partidului Democrat-Liberal ofera "democratie interna, dar, dupa ce se ia decizia, este disciplina". Potrivit prim-vicepresedintelui Adriean Videanu, protocolul de comasare prevede ca activitatea partidului se va desfasura pe baza programului politic adoptat, alegerile interne se vor desfasura in cel mult sase luni de la alegerile prezidentiale, iar in perioada de tranzitie vor exista doua Birouri Permanente Nationale - unul in structura largita, cu 29 de membri din partea PD si 21 ai PLD, precum si unul in formula redusa, cu 19 reprezentanti ai PD si 10 ai PLD, liderii grupurilor parlamentare si doi membri ai PLD avand statut de invitati speciali.
Din cele 48 de filiale (incluzand cele 6 organizatii de sectoare si filiala Bucuresti), 41 vor avea presedinti din partea PD si sapte din partea PLD. Nascut ca un continuator al Aliantei D.A., decizia PD-L, declarat de centru-dreapta, este de a sustine candidatura presedintelui Basescu pentru un nou mandat la Cotroceni in 2009. La nici un an de la infiintare, PLD, format dupa excluderea din PNL a lui Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, alaturi de alti fosti liberali, disparea ca partid politic. Rezultat din destramarea FSN, metamorfozat ideologic prin trecerea de la socialisti la popularii europeni si lider in sondajele de opinie, democratii se afla la al doilea mariaj din ultimii trei ani, dupa iesirea din alianta cu liberalii.
>> Epistola otravita a PSD
PSD i-a transmis, sambata, printr-o scrisoare deschisa, prim-vicepresedintelui PD-L. Theodor Stolojan, "felicitari" pentru ca a fost "desemnat" de domnul Traian Basescu la conducerea Partidului Democrat-Liberal.
"Faptul ca ati reusit ceea ce nu au putut nici Vasile Blaga, nici Adriean Videanu, si anume preluarea conducerii simbolice a PD din mainile lui Emil Boc, este o realizare politica imbucuratoare pentru noi", se arata in scrisoarea deschisa. "Dupa aproape 20 de ani de cariera politica remarcabila, dupa transferuri spectaculoase de la FSN la PNL, iar acum la PD, de la socialism la liberalism, la populari, Theodor Stolojan si ceilalti membri ai conducerii PD-L reprezinta prototipurile perfecte ale 'clasei politice expirate>>, descrisa atat de plastic de presedintele Traian Basescu", se mai arata in scrisoarea trimisa lui Stolojan. "Singura politica pe care o mai faceti este cea a impartirii ciolanului, adica a functiilor de conducere ale PD, prietenilor din clubul politic PLD", se mai afirma in scrisoare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.