PD-L nu voteaza bugetul de stat pe anul 2008, a declarat prim-vicepresedintele formatiunii, Theodor Stolojan. El a precizat ca parlamentarii partidului vor vota totusi bugetul asigurarilor sociale, pentru ca marirea pensiilor sa poata fi pusa in apli
PD-L nu voteaza bugetul de stat pe anul 2008, a declarat prim-vicepresedintele formatiunii, Theodor Stolojan. El a precizat ca parlamentarii partidului vor vota totusi bugetul asigurarilor sociale, pentru ca marirea pensiilor sa poata fi pusa in aplicare.

In plus, noua formatiune acuza PNL ca incearca sa cumpere voturi de la PSD pentru buget, iar social-democratii conditioneaza in continuare sprijinul de acceptarea unor amendamente sociale.

PSD conditioneaza votul din Parlament asupra proiectului bugetului de stat pe anul 2008 de acceptarea unor amendamente cu caracter social. Este vorba despre majorarea cu cel putin 30% a salariilor cadrelor didactice, acordarea a 1% din PIB pentru cercetare, compensarea medicamentelor pentru pensionarii cu o pensie sub 400 de lei si majorarea salariului minim pe economie. Negocierile se poarta si la nivel local. Liderul PSD Vrancea Marian Oprisan a negociat cu presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, suplimentarea fondurilor pentru judetul Vrancea cu 400 de miliarde de lei vechi prin proiectul de buget pe 2008. Oprisan sustine ca are nevoie de acesti bani, pentru a reface infrastructura rutiera distrusa de inundatii. Urmariti in imaginile alaturate acuzatiile lansate de Emil Boc, precum si replica ministrului Finantelor, Varujan Vosganian.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.