Afla ce tip de Eroina esti si cum sa iti pui parul in valoare In ziua de astazi, femeia este o adevarata "eroina moderna", angajata in batalia zilnica de a tine toate lucrurile sub control: femeie cu succes in cariera, sotie sau iubita stralucit
Afla ce tip de Eroina esti si cum sa iti pui parul in valoare In ziua de astazi, femeia este o adevarata "eroina moderna", angajata in batalia zilnica de a tine toate lucrurile sub control: femeie cu succes in cariera, sotie sau iubita stralucitoare si mereu in forma, mama perfecta. Fiecare dintre noi are trasaturi din toate tipologiile de eroina. Pantene ne provoaca cu un test pentru a afla, totusi, care este "eroina moderna" din noi.

1. din punct de vedere vestimentar esti:
a) adepta rochiilor mulate
b) impatimita taioarelor sic si a tocurilor-cui
c) fidela jeans-ilor si baschetilor
d) credincioasa hainelor comode si practice

2. iubitul (sotul) iti propune o escapada amoroasa. Te lasa pe tine sa alegi destinatia, iar tu optezi pentru:
a) Venetia si o plimbare cu gondola
b) un safari prin junglele indepartate ale Africii
c) escaladarea unui munte si o noapte la o cabana
d) o plimbare pe malul marii

3. nu iti lipseste din poseta:
a) rujul
b) agenda
c) deodorantul
d) servetelele umede

4. visezi la:
a) un print pe cal alb
b) pace in lume
c) inconjurul pamantului
d) o lume mai buna pentru copiii tai 5. prietenii iti spun des ca esti:
a) cheltuitoare
b) incapatanata
c) inconstienta
d) prea generoasa

6. Ce te nelinisteste cel mai mult?
a) saracia
b) nedreptatea
c) rutina
d) lipsa stabilitatii

7. Frumusetea este...
a) Frumusetea este datorie (Paul Zarifopol)
b) Puterea cu care o femeie farmeca un iubit si infricoseaza un sot (Ambrose Bierce)
c) Frumusetea este calauza sufletului tanar (Ralph Waldo Emerson)
d) Frumusetea este darul lui Dumnezeu (Aristotel)

8. Cand cinezi cu prietenele vorbiti despre:
a) barbati, evident
b) planificati weekend-uri si iesiri pentru lunile viitoare
c) va planificati cand sa mergeti la sala sau la ski
d) povestiti intamplari hazlii cu si despre copii

9. Iti place sa ai parul:
a) vopsit, cu o coafura sofisticata
b) ingrijit, rezistent, cu o coafura clasica
c) sanatos, cu o coafura indrazneata
d) curat, usor de intretinut

10. Eroina ta preferata este:
a) Carrie Bradshaw
b) Ally Mc Beal
c) Lara Croft
d) Erin Brockovich

Rezultatul testului:
majoritatea a): Esti "Eroina moderna" stralucitoare;
majoritatea b): Esti "Eroina moderna" de cariera;
majoritatea c): Esti "Eroina moderna" sportiva;
majoritatea d): Esti "Eroina moderna" mama

Eroina moderna - sportiva Femeia sportiva este femeia preocupata de sanatatea ei, de dieta si de forma fizica. Pacifista, iubitoare de animale si preocupata de mediu, eroina sportiva este libera si razboinica in acelasi timp. Coafura cea mai la indemana pentru femeia sportiva este cu parul strans, lipit pe cap, uneori intins spre spate, alteori intr-o parte, impletitura-pana sau intr-un val plat. Tensiunea coafurii ofera un contrast direct cu volumul maxim al vesmintelor. Efectul total amesteca trasaturile futuriste cu cele tribale, dand o puternica senzatie de masculinitate "unisex". De cele mai multe ori, parul este strans pe spate, intr-un coc sau conci tensionat sau intr-o coada de cal; sunt prezente si cozile impletite. Vedem o silueta clara, aspra si moderna, cumva eclectica si androgina.

Eroina moderna - mama Eroina moderna Mama este femeia de cariera sau sportiva, care nu a renuntat sa fie cocheta, uneori eleganta, alteori dura. Va dori sa poarte haine comode si sa aiba o coafura extrem de usor de aranjat. Coafura eroinei moderne mama trebuie sa fie una lejera. Stilul "Nearanjat aranjat" i se potriveste perfect. Parul este pur si simplu spalat si uscat cu foenul intr-un val lejer, plin de volum si stralucire naturala; este necesar foarte putin efort pentru a-l crea. Uneori, zboara intr-o parte; alteori, este un val mai structurat, mai greu. Per ansamblu, parul este des, stralucitor si sanatos, tratat cu un pic de fixativ sau chiar fara fixativ.

Eroina moderna - stralucitoare "Stralucitoare" inseamna senzualitate, frumusete, eleganta. Inspirata de frumoaele Rita Hayworth si Veronica Lake, eroina moderna stralucitoare iradiaza siguranta si rafinament. Ea nu se "naste" intr-o saptamana sau doua. Isi cultiva talentul innascut, devine ceea ce este invatand sa se comporte, sa se imbrace, sa actioneze ca atare. Coafura ei este inspirata de starletele anilor '40, cu o aluzie vaga la anii '50 si '60. Lung, neted si plin de stralucire, parul acestei eroine moderne este uscat cu foenul si intins, apoi este buclat cu bigudiuri mari de la jumatatea lungimii pana la capete, in portiuni mari. Buclele rasucite cad pe umeri, incadrand fata si adaugand in mod sofisticat volum intregii siluete.

Eroina moderna de cariera Femeia de cariera petrece multe ore la birou, "uita" uneori sa mai plece acasa sau sa se intalneasca cu prietenii, mananca in graba si este mereu "in priza". Conectata la Internet, cu laptop, telefoane mobile, intre conferinte si intalniri, femeia de cariera trebuie sa fie si mama, si iubita sau fiica. Cu siguranta trebuie sa faca multe eforturi sa fie in pas cu moda, sa fie mereu informata si sa faca fata obligatiilor sociale. Eroina moderna de Cariera poate opta pentru o tendinta mai ampla in coafura: revenirea parului taiat scurt si a bretonului. Parul este retezat si taiat pentru a crea o coafura compacta in stil Ioana d'Arc care incadreaza fata. Aceasta taietura elfeasca, strengareasca defineste femeia drept independenta si severa, dar, in acelasi timp, jucausa si gata sa riste. Mai presus de toate, este o neinfricata pioniera care doreste sa se distinga din multime.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.